Home Nieuws Multivac toont verpakkingsoplossingen voor groente en fruit

Multivac toont verpakkingsoplossingen voor groente en fruit

Multivac toont op de Fruit Logistica, die van 6 t/m 8 februari wordt gehouden in Berlijn, een deel van haar uitgebreide range aan verpakkingsoplossingen voor groente- en fruitproducenten. Enkele van de producten die Multivac zal tonen, zijn de T 100 semi-automatische table-top traysealer, de T 300 volautomatische traysealer en de C 400 single-chamber machine. Bovendien zal Multivac informatie verstrekken over FreshSAFE, haar geïntegreerde verpakkingsconcept dat verse groente en vers fruit langer houdbaar maakt.

Added-value chain

“Onze verpakkingsoplossingen zijn een belangrijk onderdeel van de ‘added-value chain' voor veel groente- en fruitproducenten. Dat is niet alleen omdat deze producenten de houdbaarheid van hun producten willen vergroten, maar ook omdat ze veel waarde hechten aan een professionele presentatie bij de verkooppunten. Bedrijven weten hoe belangrijk de verpakking is voor de aankoopbeslissing”, aldus Valeska Haux van Multivac.

T 100 semi-automatische 'table-top' traysealer

De T 100 is met een breedte van 47 centimeter de kleinste traysealer van Multivac. Hierdoor kan deze eenvoudig op tafels of toonbanken worden geplaatst. Op Fruit Logistica zal Multivac demonstreren hoe producten betrouwbaar en hygiënisch kunnen worden verpakt met de T 100, die beschikt over een vacuüm en gas flushing systeem.

T 300 volautomatische traysealer

De T 300 is een traysealer waarmee bedrijven de overstap kunnen maken naar volautomatische verpakking van alle types groente en fruit in trays. De T 300 heeft volgens Multivac een goede prijs-kwaliteitverhouding en is eenvoudig te bedienen. Met een lengte van 2,50 meter en een breedte van 1,10 meter neemt de machine slechts weinig ruimte in beslag, waardoor deze ook in kleine ruimtes te plaatsen is. Bovendien is de machine zodanig gebouwd dat deze eenvoudig kan worden gereinigd.

C 400 ‘single-chamber' machine

De C 400 ‘single-chamber' machine is gericht op het in pouches verpakken van salades, gedroogd fruit en noten. De sealing bars en chamber hoogtes zijn flexibel in te stellen en de machine heeft een kijkraam in het deksel van de kamer, waardoor de machine gemakkelijk te bedienen is.

FreshSAFE geïntegreerd verpakkingsconcept

Multivac zal bovendien informatie verstrekken over haar geïntegreerde verpakkingsconcept FreshSAFE. Een fundamenteel element hiervan is de product-specifieke microperforatie in het upper web op de verpakkingsmachine zelf, waardoor een ideale atmosfeer wordt gecreëerd. Het juiste aantal perforaties en de grootte hiervan is voor ieder product via uitgebreide trials bepaald in het Application Center van Multivac. Deze trials vormen een belangrijke basis voor het verdere contact met de klant. FreshSAFE maakt gebruikt van standaardfolie, waardoor het mogelijk is kosten te besparen.

Kijk voor meer informatie op www.multivac.nl.