HomeMachinesEtiketteren en printenMultivac toont breed scala aan oplossingen op IFFA

Multivac toont breed scala aan oplossingen op IFFA

Multivac Marking & Inspection zal op de IFFA, die van 4 t/m 9 mei wordt gehouden in Frankfurt, een breed scala aan marking-oplossingen voor trays, thermoform verpakkingen en vacuümverpakkingen voor vleesproducten toont. Het dochterbedrijf van Multivac zal ook een aantal X-ray inspectiesystemen tonen, die in mei 2013 op de markt komen.

Eén van de X-ray systemen die getoond gaan worden, is een systeem dat is geïntegreerd in een traysealerlijn. Met dit systeem kunnen ook zeer lichte producten worden geïnspecteerd, zonder dat deze worden tegengehouden of verschoven door gordijnen.

Ook toont Multivac Marking & Inspection een MVS sealnadenscanner, die de sealnaden scant terwijl deze nog in de thermoforming verpakkingsmachine zijn. Doordat de folie op dat moment zeer precies wordt vastgehouden, is de betrouwbaarheid van het inspectiebeeld hoger.

Verder wordt de checkweger uit de MR820-serie getoond. Deze turnkey, complete verpakkingslijnen bevatten checkwegers in drie gewichtscategorieën. Bovendien is er een versie beschikbaar met een geïntegreerde multi-frequency metaaldetector.

Markingsystemen

Naast inspectiesystemen toont Multivac Marking & Inspection uiteraard ook markingsystemen. Het bedrijf zal op de IFFA demonstreren hoe trays, thermoformverpakkingen en vacuümverpakkingen goed kunnen worden toegepast voor het verpakking van vleesproducten met de MR300 serie, de MR625 cross web labeller en de MR293 direct web printer.

Een primeur die Multivac Marking & Inspection op de IFFA introduceert, is het gebruik van de Multivac HMI 2.0 user interface. Michael Reffke, product manager voor marking technology van Multivac Marking & Inspection legt uit: “De integratie van onze markingsystemen in de HMI 2.0 heeft het voordeel dat operators niet meer hoeven te werken met meerdere user interfaces. Hierdoor kunnen we het aantal controle terminals in een verpakkingslijn van Multivac verminderen en daarmee ook de bedrading. De verpakkingsmachine waarop een cross web labeler of direct web printer is geïnstalleerd, of eventueel een conveyor belt labeller met meerdere label dispensers en printers, wordt gemakkelijker en duidelijker te bedienen. Bovendien wordt de constructie hygiënischer.”

Vision systems voor kwaliteitscontrole

De markingsystemen van Multivac kunnen worden voorzien van de gehele range aan process-inspectiesystemen die momenteel op de markt zijn, van luminescence scanners, via streepjescodescanners en visionsystemen tot intelligente camera’s. Er zijn daarom vele opties beschikbaar uit de gehele range van systemen, om aan alle eisen op gebied van label en printsystemen te voldoen.

Kijk voor meer informatie op www.multivac.nl.