Multivac heeft binnen haar lijn van traysealers de G 700 ontwikkeld, een high-tech oplossing die uitermate geschikt is voor het langer houdbaar verpakken van AGF-producten. Denk daarbij aan verse kruiden, groenten, fruit en andere versgesneden producten, maar ook kant-en-klaarmaaltijden in alle soorten en maten. Dankzij de innovatieve technologie van gasspoelen kunnen zelfs gevoelige producten en producten met een kruimelige structuur betrouwbaar verpakt worden onder beschermende atmosfeer (MAP-verpakking).

De machine biedt een snelle en efficiënte verpakkingsverwerking en een hoog niveau van flexibiliteit wat betreft het verwerken van verschillende formaten schalen. Met deze G 700 traysealer reageert Multivac op een belangrijke trend, namelijk convenience. Want de vraag naar verse, voorgesneden groenten, fruit en aardappelen, kant-en-klaarmaaltijden, antipasti en salades blijft continu groeien.

Multivac demonstreert de G 700 traysealer tijdens de Fruit Logistica 2018 op 7, 8 en 9 februari a.s. te Berlijn in hal 3.1 op stand D-06. De G 700 is daartoe uitgerust met een speciale perforator voor productie van FreshSAFE packs. De bovenfolie van de schalen wordt geperforeerd tijdens het verpakkingsproces zodat een evenwichtige beschermende atmosfeer (EMAP-verpakking) bereikt wordt in de verpakking. Daardoor kunnen groenten, fruit alsook salades voor langere tijd hun versheid behouden zonder toevoeging van conserveermiddelen.

Efficiënt en voorzichtig

Afhankelijk van de aard van de te verpakken producten, kan de G 700 verpakkingen produceren mét en zonder beschermende atmosfeer. Als er wordt verpakt met beschermende atmosfeer, past de machine een gasspoeling toe voor de schalen. Daardoor is het niet nodig de schalen te vacumeren. Het maakt de verpakkingsprocedure voorzichtiger, waardoor deze ook geschikt is voor zeer gevoelige producten. De G 700 heeft een maximale capaciteit van 15 cycli per minuut bij MAP-verpakken. Zonder MAP haalt hij zelfs 18 cycli per minuut.

Hoog niveau flexibiliteit

Behalve plastic schalen kan de G 700 ook schalen van andere materialen verwerken, zoals aluminium, karton en schuim, evenals trays met verschillende vakjes en formaten, tot een maximum diepte van 110 mm. De machine heeft een nauwkeurig schaaltransportsysteem, wat garandeert dat de schalen voorzichtig getransporteerd worden. Een werktuigwissel gaat snel en eenvoudig.

Als het gaat om het laden en ontnesten van de trays, kan de G 700 uitgerust worden met verschillende Multivac transportbandsystemen, waarin geschikte ontnesters geïntegreerd kunnen worden. De G 700 is uitgerust met een intuïtieve gebruikersinterface met een hoge graad van procesbetrouwbaarheid en zeer ergonomische en gebruiksvriendelijke bediening.

Voordelen

  • Werktuigwissel, inclusief opwarmen in ongeveer 15 minuten;
  • Multivac Hygienic Design TM voor maximale hygiëne en eenvoudig schoonmaken;
  • Geschikt voor volledige wash-down (bescherming klasse IP 65);
  • Compacte inlijn traysealer, ontworpen voor single-track;
  • Energie-efficiënte servo drive;
  • Output bij alleen sealen is 18 cycli p/m, bij MAP-verpakken is dit 15 cycli p/m.
  • Veilige en ergonomische bedieningsinterface;
  • IPC controle met HMI 2.0 grafische gebruiksomgeving;
  • Robuust en duurzaam roestvaststalen constructie;
  • Minimaal verbruik: perslucht < 0,1 l/cyclus, geen verbruik van koelwater.

Applicaties

De G 700 is ontworpen voor het verpakken van convenienceproducten in MAP-verpakkingen, zoals kant-en-klaarmaaltijden, snacks, groente, fruit en salades. De verpakkingsoplossingen van Multivac voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van houdbaarheid, beveiliging en productpresentatie.

Verpakken onder natuurlijke atmosfeer

Technisch de eenvoudigste verpakkingsoplossing is het sealen van schalen zonder beschermende atmosfeer. Deze verpakkingen beschermen het product tegen invloeden van buitenaf, maar zorgen niet voor een verlengde houdbaarheid.

Verpakken onder gebalanceerde atmosfeer

De doordringbaarheid van de bovenfolie komt overeen met de ademhalingsfrequentie van het product door microperforatie. Dit brengt een evenwichtige atmosfeer tot stand, wat leidt tot een verlengde houdbaarheid van gevoelige producten.

Verpakken onder beschermende atmosfeer

Bij MAP wordt de lucht in de verpakking vervangen door een gasmengsel dat is afgestemd op het product. Het doel is de vorm, kleur en versheid van het product te behouden. Omdat bereide producten, kant-en-klaarmaaltijden en salades doorgaans zeer kwetsbaar zijn, wordt in dit proces geen vacuüm gebruikt. Verpakkingen worden snel en gelijkmatig gevuld met het geselecteerde gasmengsel voordat ze geseald worden.

Traysealers van Multivac

Multivac bouwt naar eigen zeggen wereldwijd het grootste assortiment automatische en semi-automatische traysealers. De automatische traysealers van Multivac zijn geschikt voor het verpakken van relatief grote aantallen food producten. De trays, oftewel schalen van uiteenlopende vormen, afmetingen én materialen, zoals kunststof, aluminium en karton kunnen worden gesealed met vele varianten dekfolies. De trays worden daarbij betrouwbaar en zorgvuldig verwerkt. De machines zijn uitermate geschikt voor de productie van MAP- en EMAP-verpakkingen alsook voor vacuüm skinverpakkingen. Bewerkte AGF-producten, verse vis- en vleesproducten, zuivelproducten, kant-en-klaar maaltijden worden dan ook perfect langer houdbaar verpakt.

De machines kunnen uitgerust worden met bijvoorbeeld automatische tray ontnesters, vulsystemen, etiketteerders, robots en diverse transportsystemen. Daarbij is het mogelijk om snel en gemakkelijk te wisselen naar een ander formaat tray op dezelfde machine. Ook hoeft afvullen van de trays niet per sé op de machine georganiseerd te worden, maar kan ook voorafgaand aan het sealproces. De Multivac automatische traysealers zijn verkrijgbaar in diverse series. Ook is het mogelijk om kleinere aantallen food producten te verpakken met bijvoorbeeld de Multivac semi-automatische traysealers. De compacte afmeting en mobiliteit van de semiautomatische serie machines maakt deze heel flexibel in gebruik.

Wilt u persoonlijk advies of meer informatie over Multivac traysealers voor het verpakken van uw producten, dan bent u welkom een afspraak te maken op telefoonnummer +31 (0) 348 4365-70 of via info@multivac.nl.

www.multivac.nl