HomeNieuwsMultivac presenteert het Smart Sealing concept voor automatische traysealers

Multivac presenteert het Smart Sealing concept voor automatische traysealers

multivac-logoMet het Smart Sealing concept van Multivac presenteren zij een nieuw concept voor traysealers: eenvoudig sealen van toepassingen zonder beschermende atmosfeer. Typische toepassingen zijn bijvoorbeeld groenten en fruit verpakkingen maar ook verpakkingen van kant en klaar maaltijden. Dankzij de geoptimaliseerde machine afstelling en de nieuwe werktuig technologie, is het mogelijk om het verpakkingsproces te versnellen en het verbruik van de machine te reduceren.

“Met de Smart Sealing techniek zijn we in staat om aan de eisen te voldoen van die klanten, die behoefte hebben aan sealing zonder extra beschermende atmosfeer”, legt Bernd Jokele uit, die verantwoordelijk is voor de traysealer divisie bij Multivac. Smart Sealing wordt in eerste instantie aangeboden voor de T700 traysealer, voorzien van een enkelsporig formaat.

Het gehele concept is afgestemd op de Smart Sealing techniek. Dit betekent aan de ene kant dat het volledige MAP-cyclus kan komen te vervallen en aan de andere kant is het werktuig geoptimaliseerd waardoor meer trays per cyclus kunnen worden verpakt. Beide aanpassingen dragen bij tot een toename in de machine capaciteit.

Daarnaast heeft Multivaceen innovatieve werktuig technologie met een eenvoudige constructie ontworpen, die kosten besparend is. Perslucht is niet langer nodig voor het sealen. Eveneens is er geen koelwater meer nodig voor de koeling van het seal werktuig, omdat de warmte wordt afgevoerd op een gecontroleerde manier. De schalen worden ingevoerd via een transportketting met meenemers

Optimale prijs-kwaliteit verhouding

Dankzij de geoptimaliseerde processen en de nieuwe, meer rendabele werktuig technologie, levert Multivac's Smart Sealing concept een bijzonder hoge prestatie. “Afhankelijk van de invoer instellingen is het mogelijk om met een T700 met Smart Sealing techniek tot meer dan 20 slagen per minuut te bereiken. Dit komt in het geval van een vijf vakken werktuig neer op een machine capaciteit van meer dan 100 verpakkingen per minuut. In de praktijk hebben we al 120 verpakkingen per minuut geproduceerd”, zegt Jokele. De prestatie van de machine met de Smart Sealing concept is dan ook tweemaal zo hoog als die van de standaard T700.

De machine biedt gebruikers een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Omdat er geen vacuümpomp of begassingsapparatuur op het Smart Seal werktuig nodig is, is het basis machineconcept lager geprijsd. Verder is het innovatieve Smart Sealing werktuig lager geprijsd dan het conventionele seal werktuig voor de productie van MAP verpakkingen. “Daarom is de T700 met Smart Seal technologie zeer aantrekkelijk in prijs. Wij zijn zeer goed gepositioneerd in de markt met dit machine concept”, zegt Jokele.

Kwaliteit als standaard bij Multivac

De T700 met Smart Seal technologie bevat alle kwalitatieve functies voor de gebruikers, zoals hygiënisch design, eenvoudige en intuïtieve bediening en de gebruikelijke hoge  veiligheids- en kwaliteitsnormen van Multivac. Dankzij het gebruik van moderne regeltechniek is maximale productiviteit en betrouwbaarheid in het verpakkingsproces bereikt. Sinds de Smart Sealing technologie ook kan worden gebruikt in standaard T700 modellen, kunnen klanten een grote flexibiliteit behouden met het gebruik van deze innovatieve sealtechniek.

Kijk voor meer informatie op www.multivac.nl.