HomeNieuwsBedrijven en personenMultivac lid duurzaamheidsinitiatief Blue Competence

Multivac lid duurzaamheidsinitiatief Blue Competence

Multivac is onlangs lid geworden van het duurzaamheidsinitiatief Blue Competence van de VDMA. De oprichters hiervan hebben zichzelf tot doel gesteld om de sterkte punten van duurzaamheid op het gebied van machine-engineering in de spotlight te zetten in Duitsland. Voorbeelden hiervan zijn technologieën en processen die besparen op het energieverbruik, op ruwe materialen en die de uitstoot tot een minimum beperken. De sponsor van Blue Competence is VDMA, waarbij 38 handelsorganisaties zijn aangesloten. Multivac is lid van de handelsorganisatie Food and Packaging Machinery binnen de VDMA.

Duurzaamheid

“Duurzaam te werk gaan is al heel lang onderdeel van het bedrijfsbeeld van Multivac”, zegt Valeska Haux van Multivac. In 2010 heeft het bedrijf het e-concept ontwikkeld, wat tot 25% minder energie gebruikt dan vergelijkbare verpakkingsmachines. Verder maakt Multivac in het productieproces van haar machines zich sterk voor recycling en water- en energiebesparing. Zo wordt het metalen afval dat tijdens het proces wordt gecreëerd ingevoerd in gesloten recycling circuits en wordt in een onlangs geopend gebouw de door het Computing Center gecreëerde warmte naar verwarmingscircuits geleid om het gebouw te verwarmen.

Medewerkers

Naast het milieu besteedt Multivac ook aandacht aan haar medewerkers. Zo heeft het bedrijf onlangs het ‘kindvriendelijke Multivac’ project ingesteld, waarbij met arbeidsmodellen wordt gewerkt die medewerkers de ruimte geven een goede balans te vinden tussen werk en gezin. Dit gebeurt onder andere via job sharing en thuiswerken.

Kijk voor meer informatie op www.multivac.com.