HomeMachinesPrimair verpakkenMULTIVAC introduceert TopCLOSE oplossing voor sluiten trays

MULTIVAC introduceert TopCLOSE oplossing voor sluiten trays

MULTIVAC introduceert een innovatieve oplossing voor het sluiten van trays, speciaal ontworpen voor de verpakking van bessen, gepresenteerd op Anuga FoodTec. Dit nieuwe proces, TopCLOSE, maakt gebruik van zelfklevende etiketten om trays op een eenvoudige, duurzame en visueel aantrekkelijke manier te sluiten, zonder de noodzaak voor een verpakkingsmachine. Het hart van dit systeem is de L 330 transportband-etiketteerder, die automatisch trays afsluit met etiketten die speciaal zijn ontworpen om direct contact met voedsel te weerstaan dankzij lijmvrije zones binnen de etiketten.

Deze techniek is bijzonder geschikt voor fruit en groenten die geen luchtdichte of beschermende atmosfeerverpakking vereisen. De etiketten voorkomen dat producten uit de tray vallen en zijn moeilijk te verwijderen, wat bijdraagt aan de veiligheid van de inhoud. Bovendien kunnen de etiketten worden uitgerust met een scheurflap en een hersluitfunctie, waardoor ze geschikt zijn voor zowel rechthoekige als ronde trays. Een belangrijk voordeel van dit proces is de mogelijkheid om etiketten te bedrukken met variabele gegevens en de afdruk direct te controleren, wat zorgt voor een flexibele en efficiënte productie.

De L 330 transportband-etiketteerder demonstreert de kracht van het MULTIVAC TopCLOSE proces door tot 250 verpakkingen per minuut te kunnen sluiten, wat een significante kostenbesparing oplevert in vergelijking met handmatige of automatische verpakkingsoplossingen. De machine minimaliseert voedselverspilling en biedt diverse automatiseringsopties, zoals tray-ontnesters en producttoevoer- en afvoereenheden, voor een gestroomlijnde productielijn. De etiketteerder is ontworpen voor eenvoudige bediening en snelle aanpassingen aan verschillende traymaten en -vormen, zonder dat gereedschap nodig is.

MULTIVAC's demonstratie op Anuga FoodTec toont ook een kunststof etiket met transparant kijkvenster dat bessen in kartonnen trays afsluit, waarbij het plasticgehalte onder de tien procent blijft. Uitsparingen in het etiket zorgen voor voldoende luchtcirculatie, wat de houdbaarheid van de bessen optimaliseert. Dit proces illustreert MULTIVAC's toewijding aan duurzaamheid en innovatie in de verpakkingsindustrie, en benadrukt hoe technologische vooruitgang kan bijdragen aan efficiëntere en milieuvriendelijkere verpakkingsoplossingen.

Lees verder