HomeAdvertorialMULTIVAC bespaart grondstoffen met Top Wrap en Top Close

MULTIVAC bespaart grondstoffen met Top Wrap en Top Close

MULTIVAC biedt twee nieuwe etiketteringsoplossingen voor trays met verse producten: Top Wrap en Top Close. Ideaal voor verse producten die geen beschermende atmosfeer of vacuümverpakking nodig hebben. Met Top Wrap wordt een etiket op de bovenkant en beide zijden van de tray aangebracht, terwijl Top Close de tray alleen van bovenaf sluit met een etiket. Beide concepten verminderen het gebruik van plastic en dragen bij aan duurzaamheid in de sector.

De etiketteringsoplossingen bieden een aantrekkelijk etiket en recyclebare verpakking, wat consumenten stimuleert tot aankoop. De zelfklevende etiketten bieden ruimte voor klantinformatie en marketingdoeleinden, en kunnen worden aangepast aan verschillende productpresentaties. Ze kunnen ook worden bedrukt met batchnummers of houdbaarheidsdata, waardoor extra etiketten overbodig zijn. Het gebruik van onbedrukte kartonnen trays maakt flexibele en efficiënte bestel- en opslagprocessen mogelijk.

Bij Top Wrap voorkomt het etiket dat de inhoud uit de tray valt of door de consument wordt verwijderd. Het bespaart materiaal en heeft een hoge productiecapaciteit van 180 verpakkingen per minuut. Door gebruik te maken van kartonnen trays en zelfklevende etiketten van papier of hernieuwbare materialen, ontstaat een plasticvrije verpakking die gemakkelijk gerecycled kan worden.

Bij Top Close kunnen trays eenvoudig en veilig worden gesloten en geëtiketteerd aan de bovenkant. Het etiket kleeft alleen aan de randen van de tray, waardoor het product niet in contact komt met lijm. Transparante etiketten zorgen ervoor dat het product zichtbaar blijft, terwijl ventilatiegaten zorgen voor luchtcirculatie. De Top Close etiketteermachine heeft een hoge productiecapaciteit van maximaal 250 producten per minuut, wat resulteert in kostenbesparingen en een efficiënt proces.

Wat kan er nog meer?