HomeMachinesWegen en doserenMultipond ziet vraag naar automatisering en testen op locatie sterk toenemen

Multipond ziet vraag naar automatisering en testen op locatie sterk toenemen

Multipond Benelux is een dochteronderneming van het Duitse familiebedrijf Multipond, dat al sinds de oprichting geleid wordt door de familie Krämer. “Met meer dan zeventig jaar ervaring op het gebied van industriële weegtechniek zijn we toonaangevend in de industrie. Onze sterkte ligt in de jarenlange ervaring, kennis en kunde van onze specialisten. De duizenden verkochte en succesvol geïnstalleerde multihead systemen wereldwijd spreken voor zich”, vertelt Frank Caris met gepaste trots in het nieuwe Test & Training Center van Multipond Benelux in Eindhoven.

Dit Test & Training Center nam Multipond Benelux vlak voor de zomer van 2020 in gebruik, maar door de beperkingen rondom de coronapandemie is het van een officiële opening nog niet gekomen. Frank Caris: “Er wordt door onze klanten wel al volop gebruik gemaakt van ons Test & Training Center. We hebben hier altijd diverse nieuwe weegautomaten beschikbaar voor testen met product en het scholen van klanten. De kwaliteit van Multipond moet je namelijk zien en dat kan perfect in ons Test & Training Center. Daarnaast wijst de huidige pandemie bedrijven op hun afhankelijkheid van personeel en zien we mede daardoor de vraag naar automatisering sterk toenemen.”

Het succes van Multipond, dat ook het Test & Training Center in Eindhoven uitstraalt, is gebaseerd op de hoge kwaliteit en hoge betrouwbaarheid van de weegautomaten. “We zetten bewust in op een eigen ontwikkeling en volledige productie van alle onderdelen in onze fabriek in Duitsland. Alle onderdelen van onze weegsystemen, dus uiteenlopend van het frame tot de weegcel en de weegbakken, worden daar gefabriceerd en gemonteerd. Door bewust in te zetten op specialisatie in weegtechniek hebben we al een breed scala aan unieke innovaties en gepatenteerde systemen ontwikkeld, die op hun beurt weer leiden tot hogere prestaties”, legt Frank Caris uit.

Multipond zet zich wereldwijd in om klanten in de food- en non-food branche altijd de meest optimale, individuele oplossing te bieden, exact toegespitst op hun eisen. Frank Caris: “Multipond staat voor nauwkeurigheid, prestaties en betrouwbaarheid van het hoogste niveau. Zo is hygiëne al jarenlang het vertrekpunt bij de engineering van onze systemen en hebben onze meest gangbare multihead weegautomaten de afgelopen jaren een compleet nieuw en hygiënisch design gekregen. Wederom resulteert dit, naast meer hygiëne, in een nog betere en snellere reiniging en dus in rendabiliteit.”

www.multipond.com