HomeMachinesWegen en doserenMultipond weegt hoogwaardige mosselen van Cermar volautomatisch af

Multipond weegt hoogwaardige mosselen van Cermar volautomatisch af

Het grote succes van het bedrijf en de daarmee gepaard gaande continue groei noopten nu tot uitbreiding van de productie. De productie is onlangs uitgebreid met een andere Multipond multihead weger. De testresultaten spraken al duidelijk voor Multipond. In het verleden werden de mosselen nog met de hand in de conservenblikken verpakt. Met 12 medewerkers was een capaciteit tot 40 blikken per minuut mogelijk, maar echter wel met een give-away van +/- 10 gram per blik.

Cermar heeft Multipond benaderd voor het verbeteren van hun totale verpakkingsproces in het voordeel van de klant. Het mosselen verpakkingssysteem, bestaande uit producttoevoer, afwegen en overdracht aan een continu lopende blikkentransportband en twee vulpunten moest met efficiënte en krachtige installaties worden uitgerust. Regelmatige productwisseling in combinatie met tussentijdse reiniging, hoge luchtvochtigheid en de gebruikelijke omstandigheden in de seafood-industrie waren andere uitdagingen.

Bij Cermar wordt gebruik gemaakt van een Multipond MP-16-1000-400-H multihead weger en een speciaal lopend transfersysteem met een drukunit. Na het wegen worden de mosselen voorzichtig met een stempel in de ovale blikken geperst en verdicht zodat de sealnaden productvrij zijn.

Met de nieuwe lijn kunnen zo tot 100 blikken per minuut met mosselen worden gevuld, waarbij de give-away nog slechts +/- één gram bedraagt. De personeelskosten en de werktijden van de medewerkers konden door de toepassing van de weegautomaat bovendien tot 1/3 worden gereduceerd. Als we alleen al naar deze factoren kijken, begrijpt men het enthousiasme van deze onderneming met betrekking tot de Multipond installaties.

Het Spaanse familiebedrijf Conservas Cermar heeft zich gespecialiseerd in het produceren en vermarkten van vis- en mosselconserven. De onderneming let bij de traditionele recepten met name op lokale, natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit. De 50 medewerkers van de mosselspecialist produceren jaarlijks 16 miljoen blikken, die vervolgens via Spaanse supermarkten worden verkocht.

“Wij zien de toegevoegde waarde door de vele aspecten die het systeem brengt. Alleen Multipond kon ons een hygiënische weegautomaat met een perfect afgestemd overgavesysteem aanbieden. De nieuwe installatie heeft zich al binnen een jaar terugverdiend”, aldus Constante Otero, eigenaar en directeur bij Cermar.

www.multipond.com