HomeNieuwsMultipond vermindert productweggave bij Geti Wilba met 10 gram per verpakking

Multipond vermindert productweggave bij Geti Wilba met 10 gram per verpakking

multipond-geti-wilba

Jens Almstadt, operations manager bij Geti Wilba, is zeer tevreden over de recent aangeschafte multihead weegautomaat van Multipond. Voorheen werden de bevroren ready-to-cook maaltijden volledig handmatig gewogen en verpakt. Nu heeft het bedrijf echter een SAL 10-3100/2500-H multihead weegautomaat van Multipond en hiermee wordt flink bespaard op zowel arbeidskosten als uitval. “We wegen nu tot wel 10 gram per pak preciezer en het systeem weegt dagelijks 7000 verpakkingen. Als we kijken naar deze besparingen zal de machine zichzelf in zeer korte tijd terugverdienen”, aldus Jens Almstadt.

multipond-logoDe SAL 10-3100/2500-H multihead weegautomaat wordt bij Geti Welba bediend door twee werknemers. De operators doen het goulashvlees vanaf een werktafel in de prefeed hoppers. Het vlees gaat van daar uit door naar de weegbakken, die gebruik maken van het principe van gedeeltelijke porties. Na de weegbakken komt het vlees op twee transportbanden, waarin zich een checkweger bevindt. Indien er een foutieve portie aanwezig is, wordt deze afgevoerd naar een container. Na deze check worden de porties getransporteerd naar een andere transportband om verpakt te worden.

De weegautomaat, die bediend wordt met een touchscreen kleurenmonitor, heeft hoge resolutie DMS laadbakken, waarmee maximale precisie volgens Multipond is gegarandeerd. Deze laadbakken worden op van tevoren ingestelde momenten gecontroleerd als de machine in bedrijf is. De SAL 10-3100/2500-H bij Geti Wilba maakt 30 wegingen per minuut en kan eventueel meer. Dit houdt in dat men 450 kilo product per uur weegt.

Geti Wilba was op zoek naar een weegautomaat die verschillende producten aan zou kunnen. Hierin voldoet de SAL 10-3100/2500-H ook aan de eisen van het bedrijf. De weegautomaten in deze serie zijn namelijk ontworpen om meerdere producten te wegen, met name producten die niet automatisch kunnen worden aangevoerd en die daardoor dus niet kunnen worden gewogen met een conventionele multihead weegautomaat. Hierbij gaat het vaak om vleesproducten zoals kippenpoten en biefstuk.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com.