Multipond presenteert een aantal unieke innovaties voor de snoepindustrie op ProSweets in Keulen. Zo laat het bedrijf op haar stand H061 in hal 10.1 onder andere de gepatenteerde suikerring voor het afscheiden van losse suiker op een compacte multihead weger zien.

Ook wordt de TubePack Hopper gedemonstreerd, een unieke oplossing om porties product met een hoge snelheid in smalle verpakkingen af te wegen.

Gepatenteerde suikerring

Voor het afscheiden van losse suiker bij gesuikerde producten presenteert Multipond een unieke oplossing op de compacte Multipond MP14-1000-400-J multihead weger. Losse suiker of andere soorten gruis kunnen door deze nieuwe innovatieve ontwikkeling op de weger uit de productstroom worden verwijderd.

Hierdoor wordt de capaciteit van het verpakkingssysteem verhoogd en de kwaliteit van de productpresentatie verbeterd. Het systeem wordt getoond op de compacte MP14-1000-400-J, en is ook leverbaar voor de bestaande Multipond weegautomaten, afhankelijk van het bouwjaar.

TubePack Hopper

Een steeds populairdere verpakkingsvorm is een smal, lang zakje, iets groter dan een chocoladereep, bijvoorbeeld in de vorm van een reep die gemakkelijk op de ‘point of sale’ bij de kassa of op beperkte schapruimte bij de retailers kan worden verkocht. Een trend in de markt is de miniaturisatie van producten. Producten die in een bite size vorm worden gemaakt en hiervoor ook in een miniverpakking worden verpakt. Bijvoorbeeld kleine e-gewichten van 10 tot 70 gram. Hier zijn diverse voorbeelden van, zoals mini-gummibeertjes, minisnacks, notenmix, pinda’s met chocoladecoating, rozijnen en superfood-producten. Een tweede trend is de ‘eating-on-the-go’ producten. Een kleine verpakking voor een snelle maaltijd tussendoor. De portie- oftewel calorieverpakkingen zijn een derde trend. Een kleine verpakking met een portie en een beperkte inname van calorieën.

Een mooi marketingconcept, maar verpakkingstechnisch geeft dit concept problemen. Op verticale zakkenmachines bevinden zich voor deze smalle verpakking vulbuizen met zeer kleine diameters. Vaak kan hiervoor niet met een hoge snelheid geproduceerd worden. Ook ontstaat er vaak een blokkade, waardoor de verpakkingslijn niet heel productief is. Multipond heeft hier vakkundig op ingespeeld door een gepatenteerd timinghopper-systeem onder de wegeruitloop te ontwikkelen, dat ervoor zorgt dat op hoge snelheid porties kunnen worden gedoseerd in smalle verpakkingen zonder dat er blokkades optreden. Volgens het bedrijf een win-win situatie: een mooie marketing verpakkingsvorm, met een hoge gecontroleerde verpakkingssnelheid.

Meest recente innovaties

De suikerring en de TubePack Hopper zijn enkele van de meest recente innovaties van Multipond. Ten eerste de nieuwe 36-kops MP36-400-400-J-S5 voor high speed en/of high speed mixen van producten. Ten tweede de ultra hygiënisch uitgevoerde Multipond J-weegautomaat. Ten derde de gepatenteerde Argus 3D-camera voor verbeterde productverdeling (foto) en ten vierde de gepatenteerde nieuwe bakuitvoering voor kleverige producten.

Met deze ontwikkelingen bevestigt Multipond naar eigen zeggen opnieuw haar positie als een van de toonaangevende innovators op de markt voor multihead weegautomaten. Alle componenten, van de weegcel tot het frame, worden in eigen huis gefabriceerd, exact op elkaar afgestemd en gemonteerd. Daarmee verdient Multipond met recht het predicaat ‘Made in Germany’.

www.multipond.nl