HomeThema'sMacropak 2010Multipond toont nieuwe multihead weegautomaten op Macropak

Multipond toont nieuwe multihead weegautomaten op Macropak

multipond-macropak

Multipond toont op Macropak 2010 de MP16-1000-S5-H weegautomaat in een mix uitvoering en de MP14-2400-H Fresh Food Multihead weegautomaat. De 16 kops MP16-1000-S5-H weegautomaat in een mix uitvoering is uitgevoerd met 32 geheugenbakken. Hierdoor is het mogelijk een groot aantal combinaties te maken. multipond-logoDit maakt de weegautomaat zeer geschikt voor:

  • zeer hoge nauwkeurigheden
  • zeer hoge snelheden
  • mix-applicaties: meerdere producten kunnen tegelijkertijd naar de weegautomaat worden toegevoerd en worden op de weegautomaat per component nauwkeurig afgewogen en als één portie of als aparte deelporties aan de verpakkingsmachine afgegeven (meervaks verpakking).

Deze weegautomaat is ook leverbaar als 12, 20, 24 en zelfs een 36 kops systeem met resp. 24, 40, 48 en 72 geheugenbakken. Hiermee kunnen tot 8 componenten gewogen en gemixt worden (zie foto van een 4-mix variant). Door de zeer nauwkeurige weegcellen, die in-house gefabriceerd worden, kunnen ook zeer kleine gewichten (<10 g) deel uitmaken van de deelporties.

Voorbeelden van populaire mix producten zijn: muesli-, noten/zuidvruchten-, snoepgoed-, ready meal-, en groente mixes.

Op de beurs wordt deze weegautomaat tevens getoond met het unieke reject systeem: overgewichten in bakjes worden automatisch onder elke weegbak uit het systeem gehaald zonder dat de verpakkingsmachine in snelheid of efficiency omlaag gaat.

MP14-2400-H Fresh Food Multihead weegautomaat

Een 14 kops weegautomaat met 2,4 liter weegbakken, geschikt voor portiegewichten tot circa 2,5 kg (in een enkele dump). De weger is uitgevoerd met het nieuwe ‘Fresh Food’ Profiel (gepatenteerd). Deze innovatie van Multipond is gebaseerd op een speciaal nieuw profiel voor de verdeelschotel, doseergootjes, weegbakjes en de wegeruitloop. Hierdoor blijven moeilijke producten niet plakken, wordt het product meer gecontroleerd en met hogere snelheid getrild, dus sneller en accurater afgewogen. Bij met name producten zoals verse vis- en vleesfilets, moeilijke sla-producten en moeilijke kaassoorten zijn grote voordelen vastgesteld.

Inmiddels zijn met groot succes diverse tests uitgevoerd bij Fresh Food fabrikanten. Producten die normaal niet of nauwelijks op multihead wegers konden worden afgewogen, zijn met het nieuwe profiel succesvol verwerkt. Zoals bijvoorbeeld verse maaltijdproducten: gemarineerd vlees, zalm, tonijn, mie, verse lange pasta’s, couscous en gekookte rijst.

De nieuwe H-generatie Multipond wegers is uitgevoerd met de een state-of-the-art besturing. De hardware is compacter geworden, terwijl de Windows software de bediening via het kleuren touchscreen nog gebruikersvriendelijker maakt. Zo is het bijvoorbeeld heel handig om de ideale weeginstelling van diverse producten via video in het productgeheugen te bekijken. Via de nieuwste grafische snufjes kun je nog makkelijker en directer machine instellingen uitvoeren of de machinehardware controleren. Standaard is ook een waterdichte USB stick aansluiting. Uiteraard zijn ook de VNC en ethernet aansluitingen voor data acquisitie, tracebility of controle/bediening op afstand mogelijk.

Macropak 2010 – Stand D010

Voor meer informatie:
Frank Caris
Multipond Benelux
Boven Zijde 10
5626EB Eindhoven
T +31 40 262 80 90
F +31 40 262 80 99
www.multipond.com
f.caris@multipond.nl