HomeNieuwsMultipond toont MP14-2400-H Fresh Food weegautomaat met nieuwe 'adaptive filter software' op...

Multipond toont MP14-2400-H Fresh Food weegautomaat met nieuwe ‘adaptive filter software’ op Anuga FoodTec

Multipond presenteert op de Anuga FoodTec beurs in Keulen haar nieuwe ‘adaptive filter software' (Patent Pending). Dit bewijst wederom hoe innovatief Multipond is. Multipond biedt met deze nieuwe software de optimale oplossing voor de combinatie van hoge snelheden & hoge weegnauwkeurigheid en de multihead weegautomaat is tegelijkertijd beter bestand tegen omgevingscondities.

Tijdens de dynamiek van het wegen kunnen externe factoren de weegresultaten beïnvloeden. Gedurende het weegproces wordt het weegsignaal omgezet in een digitale waarde. De nieuwe filtersoftware vindt de best mogelijke waarde in deze dynamiek van hoge snelheid en weegnauwkeurigheid. Doordat het programma zelf-lerend is (adaptive), is het mogelijk dynamisch te reageren op externe omgevingscondities. Hierdoor wordt de procesveiligheid gewaarborgd.

Vastgestelde voordelen:

  • Tot 40% hogere snelheid van het weegproces
  • Een verhoging van het aantal combinatiemogelijkheden: hogere snelheid, nog betere weegnauwkeurigheid (= nog minder give away) en verbeterde standaardafwijking ten opzichte van het nominaal gewicht
  • Betere weerstand tegen omgevingsfactoren, zoals bijvoorbeeld omgevingsvibraties, instabiliteit in vloeren, bordessen e.d.
  • Hogere systeemstabiliteit en minder ingrijpen door bedieningspersoneel: de software corrigeert zelfstandig en automatisch de omgevingsfactoren.

Met deze evolutie toont Multipond wederom dat zij de benchmark zetten in weegtechniek, speciaal waar het moeilijkere applicaties betreft.

Anuga FoodTec, 27 – 30 maart 2012, Hal 7.1, Stand A-023

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com of stuur een e-mail naar info@multipond.nl.