Multipond, toonaangevende leverancier van industriële weegtechniek, toont op de komende editie van Fruit Logistica in Berlijn het gepatendeerde 3D-camerasysteem Argus. In combinatie met een multihead weger van Multipond is het mogelijk om te wegen met wel twintig tot veertig procent meer performance, zonder specialistische operator en bij moeilijk te verwerken bladslaproducten. Multipond nodigt u graag uit op haar stand C17 in hal 9.

Het 3D-camerasysteem Argus betaalt zich volgens Multipond in no-time terug. Na jarenlange doorontwikkeling is het systeem in 2018 uitgebreid en bij diverse klanten getest, met name op lastige producten als spinazie, rucola en veldsla. Het resultaat is een hogere performance met meer uptime en minder give-away per verpakking.

Het systeem, zoals ook de Multipond J-generatie, is hygiënisch en IP69 waterdicht uitgevoerd. De twee Argus 3D-camera’s en de Multipond 3D-software maken voortdurend een diagnose van de productstroom bovenop de multihead. Ontstaat er een ophoping of ontstaan er ‘gaten’ in de belegging, dan worden die snel herkend. Vervolgens corrigeert de software de productstromen automatisch door de individuele doseergootjes en verdeelschotel gericht aan te sturen. Omdat het systeem zichzelf regelt, zijn er geen specialisten meer nodig om de weger te bedienen of bij wijzigende condities opnieuw in te stellen.

www.multipond.nl