HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Mechelen 2017Multipond presenteert hygiënische weger met eigen overgavesysteem

Multipond presenteert hygiënische weger met eigen overgavesysteem

Multipond presenteert op de Empack in Mechelen de nieuwe en compacte J-generatie 14-kops multihead weegautomaat MP 14-1000/400-J, waarbij hygiëne het sleutelwoord is. Volgens industriële experts uit de USA neemt Multipond met het nieuwe hygiënische J-design een grote voorsprong in de industrie.

Om aan de laatste stand van eisen te blijven voldoen, is Multipond lid van EHEDG. Deze Europese organisatie is een vereniging van experts uit de machine- en componentenbouw, vakspecialisten uit de voedingsmiddelenindustrie, onderzoeksinstituten en gezondheidsautoriteiten. De hoofdtaak van EHEDG is bijdragen aan een hygiënische constructie en inrichting op alle gebieden van de voedingsmiddelenproductie en daardoor een veilige productie van levensmiddelen waarborgen.

De complete constructie van de machine, van het framedesign tot de monitorhouder en het bakontwerp, is door Multipond onder handen genomen en opnieuw ontwikkeld. Dit nieuwe machinetype voldoet aan de strengste hygiënevoorschriften wereldwijd. Naast de hygiëne speelt in veel industrieën de reiniging een zeer belangrijke rol; een dagelijkse reiniging met chemicaliën en hoge waterdruk is geen uitzondering. De Multipond J-weger is voor deze omstandigheden ontwikkeld: de machine is volledig IP69 waterdicht, dus zelfs geschikt voor reiniging met hoge druk. De nieuwe, intelligente besturing maakt zelfs het zelfstandig herkennen en oplossen van problemen mogelijk: de HMI is weer een stap gebruiksvriendelijker geworden.

Ultra hygiënisch overgavesysteem

Bij een hygiënische Multipond weegautomaat hoort ook een Multipond overgavesysteem dat makkelijk te reinigen is en een ultra hygiënisch design heeft. Op de Empack in Mechelen laat Multipond het nieuwste J-design overgavesysteem voor een topsealmachine zien.

Het systeem wordt zonder apart besturingssysteem geleverd: het wordt namelijk direct vanuit de Multipond weegautomaat aangestuurd. Hierdoor zijn alle instellingen in het productgeheugen van de weegautomaat opgeslagen en is het systeem heel eenvoudig bij productwissel in te stellen. De uitvoering wordt geheel op het product afgestemd zodat het zeker is dat het gewicht dat nauwkeurig afgewogen is, ook in de tray terecht komt.

Met deze ontwikkeling bevestigt Multipond opnieuw haar positie als een van de toonaangevende innovators op de markt voor multihead weegautomaten. Alle componenten, van de weegcel tot het frame, worden in eigen huis gefabriceerd, exact op elkaar afgestemd en gemonteerd. Daarmee verdient Multipond met recht het predicaat ‘Made in Germany”!

Empack Mechelen 2017 – Stand C058

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com.