HomeNieuwsMultipond plaatst nieuwe multihead weegautomaat bij Duitse producent van diepvriesmaaltijden

Multipond plaatst nieuwe multihead weegautomaat bij Duitse producent van diepvriesmaaltijden

multipond-geti-wilba-2

Omdat de markt voor diepvriesmaaltijden snel groeit, heeft het Duitse Geti Wilba onlangs een nieuwe multihead weegautomaat aangeschaft ter aanvulling op de bestaande productielijn. Deze 16-kops weegautomaat met geheugenbakken, de MP 1612-FFC-S5, heeft een 2-way productscheiding die wordt gebruikt om verschillende types diepvriesmaaltijden te wegen.

multipond-logoDe weger is in werking bij een temperatuur van -5°C in een ombouw, die speciaal voor deze machine is geïnstalleerd om de hygiëne te waarborgen. Multipond heeft zowel de ombouw als de twee lift and tip units geleverd.

Door de ultrasonische sondes boven de productscheiding blijft de productdoorstroom in de vibrerende feeder naar de weger toe constant. In de weger komen de subelementen eerst in de prefeed hoppers, waarna ze doorgaan naar de weegbakken eronder. Iedere laadbak bevat een calibratiesysteem, waardoor het weegproces zo nauwkeurig mogelijk verloopt.

Na het weegproces komen de gedeeltelijke porties in de geheugenbakken via special ontwikkelde spiraalerende trechters. Vervolgens bepaalt de computer welke combinaties van gedeeltelijke porties het dichtst bij het streefgewicht zitten. Deze porties gaan dan via een transportband naar de dieptrekmachine. Het systeem kan volgens Multipond continue 80 wegingen per minuut aan.

Andreas Strauss, operations manager van deze afdeling van Geti Wilba, is erg tevreden over het systeem. “De weegautomaat is erg betrouwbaar en voldoet volledig aan onze streng eisen voor hygiëne. Er zijn helemaal geen problemen. Bovendien biedt het systeem de flexibiliteit die we nodig hebben. We kunnen snel van product wisselen zonder moeilijk te moeten doen met gereedschap, want de componenten die met het product in aanraking komen zijn eenvoudig te verwijderen. Dit is erg belangrijk voor ons aangezien wij ongeveer 30 verschillende maaltijden verpakken op de lijn. Onze samenwerking met Multipond is uitstekend. Er is altijd telefonische hulp beschikbaar als we snel hulp nodig hebben.”

Geti Wilba heeft onlangs ook een SAL 10-3100/2500-H weegautomaat van Multipond aangeschaft voor het wegen van bevroren ready-to-cook maaltijden op de wildafdeling.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com.