HomeNieuwsMultipond optimaliseert weger voor vleesverwerkende industrie

Multipond optimaliseert weger voor vleesverwerkende industrie

Het machinaal afwegen van vers vlees gaat gepaard met grote uitdagingen. Het dierlijke product is zeer gevoelig, blijft aan veel oppervlakken plakken en is aan de strengste hygiënevoorschriften onderworpen. Met het doorontwikkelen van multihead weegautomaat van het type MP-16-3800-1250-J heeft Multipond nu de optimale oplossing voor de vleesverwerkende industrie gevonden. De voordelen van de beproefde J-generatie, waarin hygiëne en waterdichtheid van de machine centraal staan, worden speciaal voor de vleessector met talrijke optimalisaties gecombineerd.

Totaalpakket maakt het verschil

De verdeelschotel en doseergoten worden met een speciaal oppervlakteprofiel uitgevoerd. Deze gepatenteerde innovatie verbetert de eigenschappen van de weegautomaat qua producttransport en in het bijzonder het transport van plakkerige producten. De combinatie van het oppervlakteprofiel met een vernieuwde, duidelijk sterkere aandrijving en een speciale hellingshoek van de doseergoten zorgen voor een probleemloos en voorzichtig transport van vlees, wat de basis is voor maximale precisie en snelheid.

Intelligent reageren van de weger

De weegautomaat is uitgerust met twee speciale 3D-camera's om de productstroom op de verdeelschotel en de doseergoten nog beter te kunnen sturen (gepatenteerd). Deze camera's voorzien de software van informatie over de beschikbaarheid van het product op de verdeelschotel en doseergoten. Op basis van die gegevens treft de multihead weegautomaat zelfstandig maatregelen voor een gelijkmatige productverdeling en om eventuele problemen, zoals vlees dat is blijven hangen, op te lossen. Te veel gaten in de verdeling van het product over verdeelschotel en doseergoten worden gediagnosticeerd en verholpen.

Hoogste hygiënestandaard en IP-beschermingsklasse

De proteïne-weger voldoet aan 's werelds hoogste hygiëne-eisen. De weger is volledig naar USDA- en EHEDG-richtlijnen geconstrueerd en dat is de basis voor een snelle en veilige reiniging. Beschermingsklasse IP69 is de ideale basis voor het gebruik van hogedrukreinigers. Multipond is wereldwijd de enige fabrikant van multihead weegautomaten, die deze beveiligingsklasse realiseert zonder overdruk in de machine te genereren. Er is geen perslucht nodig. De weegautomaat is ontworpen voor een capaciteit tot 100 wegingen per minuut, afhankelijk van de toepassing, product en nominaal vulgewicht bij tegelijkertijd hoogste precisie.

Ontwikkeld voor de groeiende vleesmarkt

Met al haar voordelen is de nieuwe proteïne-weger bijzonder geschikt voor inzet in de vleesverwerkende industrie. Behoefte is er zonder twijfel. Met name in Zuid-Amerika groeit de vleesmarkt voortdurend. Volgens het handelsblad is alleen al in Brazilië het exportvolume van rundvlees in de afgelopen zes jaar met vier miljard USD verviervoudigd. Tegelijkertijd stelt de gebruiker steeds hogere eisen aan de hygiënische verwerking van voedingsmiddelen. Dankzij het innovatieve palet aan producten heeft Multipond een prima marktpositie met kwalitatieve toptechnologie ontworpen en gemaakt in Duitsland.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.nl.