HomeNieuwsMultipond ondersteunt Food & Fresh Lab

Multipond ondersteunt Food & Fresh Lab

Multipond heeft onlangs een Multihead weegautomaat MP14-1000/400-H op verrijdbaar frame met BE1000 toevoertrilgoot ter beschikking gesteld aan het Fresh Food praktijk-leercentrum op De Groene Campus. Het Lab is een splinternieuw, nagebouwde productie- en verpakkings-testruimte waar jonge studenten of personeel van food fabrikanten op het gebied van voedselverwerking, processing en verpakking geschoold worden. Via het Food Connection Point worden met het Food en Fresh Lab verbindingen gelegd tussen het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, tevens tussen het technische en het food technologisch onderwijs. Met de Multipond krijgen ze een prachtig high tech systeem om mee te oefenen.

Food & Fresh Lab manager Frank Verkroost vertelt over de ervaring met Multipond: “De machine van Multipond was een fijne machine om mee te werken in ons Food & Fresh Lab. Voor mijn Foodstudenten was de machine gemakkelijk in gebruik, zowel qua bediening als qua inzetbaarheid voor de diverse producten die we geportioneerd hebben. De machine trok ook steevast de aandacht van de vele gasten die we inmiddels hebben ontvangen in het Food & Fresh Lab. Je ziet van alles bewegen aan de machine en je kunt de productstroom goed volgen. Tijdens de smaakmarkt in de week van de smaak hebben we met basisschoolleerlingen snoepjes geportioneerd welke ze vervolgens mochten verpakken en etiketteren, het was het hoogtepunt van de dag.”

Het Lab ligt op De Groene Campus te Helmond. Tal van High Tech Food ontwikkelingen vinden plaats nabij de Groen Campus. Het initiatief wordt gesteund door diverse leveranciers aan de foodindustrie en tevens regionale foodbedrijven. Conceptontwikkelaar Ivo Ploegsma: “We hebben sterk wisselende groepen in het lab. Zo hebben we de ene dag deelnemers aan een MBO praktijkopleiding, de volgende dag een beroepsoriëntatie van Havo en VWO scholieren, dan weer een één- of tweedaagse bezetting van cursisten uit het bedrijfsleven. Door de hoge flexibiliteit kunnen we in dezelfde ruimte met dezelfde machines totaal verschillende programma’s verzorgen.”

Multipond ondersteunt in verschillende landen dit soort projecten en initiatieven om jongeren te scholen. De jeugd die hier opgeleid wordt, zijn de toekomstige gebruikers en midden kader in de foodindustrie. Multipond vindt dit een uitstekend initiatief en een mooi voorbeeld hoe foodbedrijven, scholen en toeleveranciers aan de foodindustrie kunnen samenwerken.

De foodbedrijven en scholen die onder andere aan dit project participeren zijn Ad van Geloven/Mora, Van Rijsingen Groep, Huybregts Groep, Favory Snacks, Bavaria, Groentehof en Fontys Hogescholen.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com of stuur een e-mail naar info@multipond.nl.