HomeLeveranciersWegen en doserenMultipond minimaliseert onderhoudstijd van multiheadwegers

Multipond minimaliseert onderhoudstijd van multiheadwegers

Het onderhoud van een multiheadweger van Multipond is uiterst eenvoudig met de hulp van goed opgeleid personeel. Nadat de weger binnen enkele minuten volledig is gedemonteerd, is de interne werking van de machine gemakkelijk toegankelijk.

Het hart van de weger, de gepatenteerde laadcel-unit, kan met slechts drie schroeven worden verwijderd en vervolgens gemakkelijk worden geïnspecteerd. Ook de invoeraandrijving kan in enkele eenvoudige stappen worden verwijderd en onderhouden, zodat een correcte dosering is gegarandeerd voor de volgende weging.

De verdeelkegelaandrijving is niet bepaald licht, maar wel eenvoudig te installeren en te verwijderen. Na een succesvolle test is hij direct weer klaar voor gebruik. Ook het frontpaneel, waarachter de voeding is weggewerkt, kan met enkele slagen worden losgemaakt en naar behoefte kunnen diverse modules worden vervangen.

Hoewel de afzonderlijke onderdelen eenvoudig en ongecompliceerd te verwijderen zijn, zorgt Multipond er toch voor dat de weger rondom volledig gesloten is. Hierdoor voldoen de weegsystemen aan de hoogste hygiënische normen die vereist zijn in de voedingsmiddelenindustrie, en dat allemaal zonder gebruik te maken van luchtdruk.

www.multipond.com