HomeNieuwsMultipond maakt wegen van mixen met acht componenten mogelijk

Multipond maakt wegen van mixen met acht componenten mogelijk

multipond-delica

Delica, een Zwitserse verwerker van producten als koffie, gedroogd fruit en noten, heeft een weegautomaat van Multipond aangeschaft waarmee productmixen met acht componenten kunnen worden gewogen. De MP 1601-FFC-S5 voorziet in de behoefte van het bedrijf om dergelijke mixen te kunnen produceren en de garantie te hebben dat de mixratio van de verschillende componenten constant blijft. Voor de ontwikkeling van deze nieuwe machine heeft Multipond gebruik gemaakt van de bestaande memory weegautomaat MP 1601-C-S5. In de MP 1601-FFC-S5 wordt namelijk de output van twee multihead weegautomaten met een rotary product transfer systeem samengevoegd tot één eindproduct.

multipond-logoEen lastig aspect van deze oplossing was dat Delica een zeer laag plafond heeft (3,5 meter). Hierdoor moest een toepassing worden ontworpen die binnen deze beperkte ruimte paste. Beide weegautomaten staan op een platform dat aan het plafond is bevestigd. Het product wordt vanaf de verdieping er boven via Multipond BE 2000 Vibratory Conveyors naar de weegautomaten vervoerd.

De weegautomaten maken gebruik van een uniek twin memorybak-systeem, dat het aantal mogelijke combinaties aanzienlijk vergroot en hiermee de snelheid en precisie verhoogt. Een microprocessor bepaalt de beste combinaties vanuit de gedeeltelijke porties om het doelgewicht het beste te benaderen. De output van beide weegautomaten wordt vervolgens gecombineerd, waardoor er mixen van maximaal acht ingrediënten mogelijk zijn. Daarna wordt het gemixte product naar de verpakkingsmachine vervoerd. Het systeem kan tot 50 wegingen per minuut genereren voor eindgewichten tussen de 200 en 500 gram.

Roger Gadient van de afdeling Engineering meldt over de zaken met Multipond: “We zijn in goede handen bij Multipond voor de implementatie van dit gecompliceerde project. Vooral de directe lijnen waren erg goed voor de implementatie. Alle partijen hebben hun deel uitgevoerd en door middel van actieve uitwisseling van informatie kon het project goed worden afgerond. Met deze weegoplossing is het zelfs mogelijk om probleemloos plakkerige en moeilijke producten te wegen zoals gedroogde pruimen en abrikozen.”

Er zullen in totaal ongeveer zestig verschillende componenten worden gewogen met het systeem bij Delica, van gedroogd fruit tot diverse soorten noten.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com.