HomeNieuwsMultipond lost verpakkingsprobleem op met innovatief overgavesysteem

Multipond lost verpakkingsprobleem op met innovatief overgavesysteem

Het verpakken van langwerpige producten, zoals zoute stengels of pluggen, kan voor lastige problemen zorgen. Het afwegen van dergelijke producten is een eerste uitdaging. De tweede uitdaging ligt in het volautomatisch plaatsen van de porties in de verpakking. Multipond heeft hiervoor onlangs een baanbrekende oplossing ontwikkeld, namelijk een overgavesysteem met geïntegreerde robottechniek.

Het overgavesysteem met geïntegreerde robottechniek is gecombineerd met een multihead weegautomaat. De geïntegreerde 6-assige knikarmrobot met een rondom beweegbare volledig programmeerbare arm, haalt met viervoudige grijpers per keer twee keer twee porties van de multihead weegautomaat en verpakt deze netjes in de trays.

Tot nu toe was hiervoor een zeer complexe mechaniek of zelfs handwerk nodig. Een groot voordeel van het overgavesysteem van Mulipond is de grote flexibiliteit. Elk van de talrijke bewegingsprocessen is vrij programmeerbaar. Een ander pluspunt is dat de gehele besturing van het overgavesysteem in de besturing van de weegautomaat op operatorniveau is geïntegreerd. Bovendien is er geen perslucht nodig.

De in het systeem geïntegreerde robot voldoet aan beschermingsklasse IP67. Alle gebruikte materialen zijn geschikt voor gebruik met levensmiddelen en kunnen eenvoudig worden gereinigd. Het systeem is bij aanschaf van optionele tools zelf reinigbaar. Door de eenvoudige constructie is het systeem zeer onderhoudsarm.

Een in het overgavesysteem geïntegreerde 3D-camera zendt informatie over de aanwezigheid van trays in de traysealer naar de software, die vervolgens proactief reageert. Wanneer de camera bijvoorbeeld constateert dat een tray verkeerd is geplaatst of geheel niet aanwezig is, dan wordt deze positie niet gevuld. De capaciteit van het overgavesysteem is tot 60 verpakkingen per minuut, volgens Multipond een absoluut record voor dergelijke producten.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.nl.