HomeThema'sInterpack 2011Multipond levert wederom klantspecifieke weegautomaat

Multipond levert wederom klantspecifieke weegautomaat

multipond-brandt

Het Duitse bedrijf Brandt Zwieback-Schokoladen heeft onlangs een multihead weegautomaat van Multipond aangeschaft. Dankzij deze MP 2001-FFC-S5R weegautomaat is uitval bij Brandt tot het uiterst minimale beperkt. Technical Manager Thomas Huber is erg tevreden over de oplossing die Multipond heeft geboden voor wat voorheen een lastige kwestie was voor Brandt. Het bedrijf zocht namelijk een systeem waarbij het mogelijk was om vier verschillende componenten te mixen en per component twee verpakte chocoladerepen te leveren. Deze kleine hoeveelheid was de grootste uitdaging, maar Multipond is er in geslaagd hier een oplossing voor te bieden in de vorm van de 2001-FFC-S5R.

multipond-logoHet concept van de weegautomaat is gebaseerd op een standaard weegautomaat met zogeheten 'twin memory' bakken. In deze machine is de buitenste geheugenbak vervangen door een tweede draaiende trechter. Deze trechter kan een eventueel foutief product rechtstreeks afvoeren, waardoor de rest van de automaat gewoon verder kan gaan.

Brandt had nog een eis aan de nieuwe weegautomaat. Het bedrijf wilde namelijk zo kort mogelijke wisseltijden tussen verschillende producten. Multipond heeft het systeem daarom zo ontworpen dat er zowel vier componenten als slechts één kan worden gebruikt. Bovendien is er de mogelijkheid om als er slechts één product wordt gewogen slechts een deel van het systeem te gebruiken, waardoor ook de schoonmaaktijd kan worden verminderd.

“Doordat de weegautomaat gladde oppervlakken heeft op de delen die in aanraking komen met het product en een geïntegreerde impactbescherming in de weegbakken, kunnen zelfs kwetsbare producten gewogen worden met deze automaat”, aldus Thomas Huber. Andere voordelen van deze weegautomaat zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om combinaties op te slaan en vervolgens eenvoudig op te roepen. Hierdoor zijn dure trainingen overbodig en kan er snel en gemakkelijk van product worden gewisseld.

Thomas Huber is erg tevreden over gehele de gang van zaken omtrent het project. “Multipond heeft aan al onze eisen voldaan. Het was ons meteen duidelijk dat een kant-en-klare weegautomaat niet zou volstaan voor onze toepassingen. Daarom hebben we gekozen voor een systeem van Multipond. Dit bedrijf is immers gespecialiseerd in het produceren van machines die aan individuele wensen voldoen. Hierdoor hebben wij nu de ideale weegautomaat voor onze productielijn.”

Interpack 2011 – Hal 15 – Stand A03

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com.