HomeNieuwsMultipond introduceert nieuwe weegautomaat voor producten in poeder- en korrelvorm

Multipond introduceert nieuwe weegautomaat voor producten in poeder- en korrelvorm

multipond-dw-6100

Onlangs heeft Multipond een nieuwe weegautomaat geïntroduceerd die volgens het bedrijf zeer geschikt is voor het wegen van zogenaamde free flowing producten in poeder- en korrelvorm. De DW xx-6100/2500-H is beschikbaar met twee, drie, vier of zes koppen die onafhankelijk van elkaar opereren doordat het doelgewicht steeds in één weegbak komt en niet vanuit verschillende bakken wordt gecombineerd. De weegautomaat kan tot 30 wegingen per weegkop bereiken, onafhankelijk van het product en het doelgewicht. Per kop kan een maximale portie van 2500 gram worden gewogen.

multipond-logoHet product komt via een centrale bak aan de bovenkant van de machine in de verschillende individuele weegsystemen, die in een cirkel staan opgesteld. Het product gaat van daaruit, zonder gebruik van een trilband, door de twee tot zes kanalen van de prefeed hopper in de afzonderlijke doseerbakken. Dan gaat het verder naar de weegbak door de verstelbare cross-section van de gemotoriseerde doseerflappen.

Om zowel een zo hoog mogelijke snelheid als maximale precisie te bereiken, wordt het doelgewicht gemeten door de doseerflappen via een combinatie van bulk feed en fine feed. Het ontwerp van de speciale, aan twee kanten sluitende flappen aan de weegbakken zorgt voor een zeer goede sluiting. Hierdoor voorkomt men dat het product wegstroomt en wordt de uitval geminimaliseerd. De porties gaan vervolgens verder naar de timing hopper en gaan daarna door naar het verpakkingsstation.

Doordat de DW xx-6100/2500-H is ontworpen om goed bestand te zijn tegen stof, is de weegautomaat volgens Multipond zeer geschikt voor het verwerken van producten in poeder- en korrelvorm. Alle onderdelen die met het product in aanraking komen zijn geoptimaliseerd voor specifieke producten en kunnen zonder gereedschap worden verwijderd voor schoonmaak en onderhoud. De weegautomaat heeft een bedieningspaneel met een kleurenmonitor met touch screen, waarop men volgens Multipond eenvoudig evaluaties kan doen en de weegautomaat kan programmeren. Bovendien bevat de DW xx-6100/2500-H een ingebouwde automatische calibrator en is er de mogelijkheid tot remote maintenance via een videoverbinding en LAN.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com of stuur een e-mail naar info@multipond.nl.