HomeNieuwsMachinesMultipond houdt met camera's optimale productstroom in vizier

Multipond houdt met camera’s optimale productstroom in vizier

Op verzoek houden de weegsystemen van Multipond toekomstig automatisch een oogje op de optimale productstroom. 3D-camera's op de weegautomaat, die aan de besturing worden gekoppeld, leveren gegevens over de verdeling op de verdeelschotel en de doseergoten. De computer analyseert deze informatie en initieert zelfstandig passende maatregelen. Multipond heeft voor dit systeem een patent gekregen.

Bij alle weegsystemen van Multipond levert tot nu toe de voorweger al gegevens over de hoeveelheid product op de verdeelschotel. De gepatenteerde 3D-camera’s geven nu ook nog informatie over waar en hoeveel product zich op de verdeelschotel en de doseergoten bevindt. Op basis van deze beeldinformatie reageert de weegautomaat, door bijvoorbeeld doelgericht afzonderlijke doseergoten aan te sturen. Overvulling kan op deze manier snel en automatisch worden opgelost. Ook kunnen productgaten worden vastgesteld en opgelost. Bovendien kan vastgekleefd product worden gelokaliseerd, en door het nemen van passende maatregelen automatisch worden verwijderd.

Het voordeel van de weegautomaat met camerabewaking is duidelijk: dankzij de automatische reactie op de beeldgegevens, waarborgt deze systeemnoviteit het gecontroleerd vullen van de weegbak. De optimalisatie van de productstroom geeft een constantere dosering en daardoor meer combinatiemogelijkheden als resultaat. Dit leidt weer tot een hogere capaciteit en een betere nauwkeurigheid. Vooral bij het afwegen van moeilijke producten zoals vlees of salade, zorgt de innovatie van Multipond voor meetbare verbeteringen.

www.multipond.com

ARGUS-3D camera

Het ARGUS 3D camerasysteem van #MULTIPOND is ontwikkeld om een hogere efficiëntie te bereiken. De nieuw ontwikkelde camera controleert elk doseergoot en geeft de vibratoren van de #multihead #weegautomaat directe feedback om het product gelijkmatig over de weger te voeren. De voordelen voor de klant zijn een betere gewichtscontrole en hogere snelheden. In een recente test heeft de ARGUS camera een prestatietoename van 10% behaald!

Posted by Multipond Benelux B.V. on Tuesday, May 29, 2018