HomeNieuwsMultipond doorbreekt magische grens door optimalisatie overgaveproces

Multipond doorbreekt magische grens door optimalisatie overgaveproces

De ervaren ingenieurs van Multipond hebben het overgaveproces tussen weger en zakkenmachine verder geoptimaliseerd. Multipond had hier met het bewezen systeem van de gepatenteerde dubbele eendebek al een groot voordeel op de markt. Het systeem is nu nog verder ontwikkeld. Door de gepatenteerde dubbele eendebek 90º te draaien, zijn nu tot 25% hogere snelheden mogelijk. Dankzij het nieuwe eindbakconcept, de “dubbele eendebek dwars” (DSEQ), doorbreken de multihead weegautomaten van Multipond een magische grens: bij een nominaal vulgewicht van 200 gram zijn nu tot 200 wegingen per minuut mogelijk.

Deze prestatie komt tot stand door de nieuwe uitlijning van de eindbak met de snavelvormige uitloop, waaraan het overgavesysteem haar naam dankt. Omdat de DSE ten opzichte van de weger in een andere hoek staat, kan de eindbak na de productafworp direct verder bewegen, om zo de tweede kamer sneller leeg te kunnen maken. Bij het voorgaande model bestaat hier een, weliswaar minimale, tijdvertraging: hier moet met het doorbewegen van het systeem worden gewacht, tot het product geheel uit de bak is gevallen.

De DSEQ werkt efficiënter en is dankzij de lichte constructie ook geluidsarm. Met deze effectieve doorontwikkeling van het gepatenteerde eindbakconcept bewijst Multipond opnieuw haar toonaangevende positie als innovatieve onderneming en wordt de bereidheid aangetoond, van iets goeds iets nog beters te maken. Bij het design van de eindbak-kleppen gebruikt Multipond nu 3D-lasergesinterde gaaskleppen van titaan voor extreem kleverige producten. De toepassing van de gaaskleppen wordt het contactoppervlak tussen product en kleppen tot een minimum beperkt, wat zorgt voor minder productverklevingen.

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com.