HomeMachinesWegen en doserenMultipond behoort tot betrouwbaarste machines bij Sweet Tec

Multipond behoort tot betrouwbaarste machines bij Sweet Tec

Sweet Tec GmbH vertrouwt uitsluitend op Multipond als het gaat om het afvullen van de fruitgoms in de verpakking met nauwkeurige gewichten. “Wij hebben jarenlange ervaring met de systemen van Multipond. We hebben nu in totaal 21 wegers van Multipond in onze fabriek geïnstalleerd. Toen we plannen maakten voor de nieuwe fabriek, was het nooit de vraag welke multihead wegers we zouden gebruiken. Het was vanaf het begin duidelijk dat we exclusief op Multipond zouden vertrouwen.”

In de nieuwe fabriek zijn in totaal acht weegsystemen van Multipond geïnstalleerd voor het nauwkeurig wegen van de fruitgums. De fruitgums worden via trilfeeders naar de weegsystemen gevoerd. Het gehele ontwerp van de machines is zo bedacht dat ook gezoete producten gewogen kunnen worden. Er zijn verschillende suikerafzettingen en stofomhulsels ingevoegd.

De detecteerbare kunststof hoppers zijn een belangrijk pluspunt in het vrijdragende ontwerp van de wegers. De systemen draaien zes dagen per week in drieploegendienst. Verpakkingsgroottes van 200 tot 500 gram worden gewogen op de 22-kops wegers met tot 160 wegingen per minuut. Op de 28-kops wegers worden kleine zakjes van 15 tot 25 gram gewogen met tot 2 x 250 wegingen per minuut.

Ingo Burmester merkt op: “Multipond levert altijd wat het belooft. Wij benutten het potentieel van de machines volledig. De uitstekende prestaties in combinatie met maximale precisie en systeembeschikbaarheid vormen de basis voor maximale kosteneffectiviteit.”

www.multipond.com