HomeNieuwsMultihead weger Ishida vervangt telmachines bij Thurn Produkte

Multihead weger Ishida vervangt telmachines bij Thurn Produkte

Een 16-kops multihead weger met dual discharge van Ishida, de CCW-R, heeft de telmachines voor het verpakken van vaatwastabletten vervangen bij het Duitse Thurn Produkte. De CCW-R is ontworpen voor verpakkingslijnen op hoge snelheid en kan tot 2.000 tabletten per minuut verwerken. Dat is een toename van ruim 50% voor Thurn Produkte.

De vaatwastabletten worden uit poeder gevormd in hydraulische persen, waarna ze individueel worden verpakt in een flowpack, om vervolgens in kartonnen dozen te worden verpakt. Door een toegenomen vraag naar deze en soortgelijke producten heeft Thurn Produkte nieuwe, snellere tabletpersen geïnstalleerd. Hierdoor bleek echter dat de tel- en verpakkingsmachines de snelheid van de nieuwe persen niet aankonden en dat er verder te veel downtime werd ondervonden bij deze machines.

De Ishida CCW-R die bij Thurn Produkte is geïnstalleerd, kan snel meerdere combinaties analyseren en hieruit snel en betrouwbaar kiezen. Verder kan met de dual discharge product in twee verpakkingen tegelijkertijd worden verpakt. Om de makkelijk breekbare tabletten te beschermen tijdens het wegen op hoge snelheid zijn de contactdelen op strategische punten bekleed met rubber. Bovendien weegt de machine niet alleen, maar telt deze ook het aantal tabletten dat in iedere verpakking gaat.

Dankzij de heldere touchscreen interface, de eenvoudig te programmeren product presets voor gemakkelijke changeovers en een body die eenvoudig te reinigen is, is de Ishida weger volgens de medewerkers van Thurn Produkte een prettige machine om mee te werken. Bovendien heeft Thurn Produkte volgens productiemanager Axel Wild nog geen downtime gehad. “De output op de verpakkingslijn is met 50% toegenomen en doordat we geen downtime meer hebben, verdienen we onze investering snel terug”, voegt general manager Karina Tuttlies hieraan toe.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.com.