HomeMachinesAandrijven en besturenMultibelt functieblok maakt handling van producten eenvoudiger

Multibelt functieblok maakt handling van producten eenvoudiger

elau-multibelt-1

Elau heeft als onderdeel van Scheider Electric een éénvoudige manier op de markt gebracht voor het programmeren van multibelt ofwel racetrack applicaties. Het multibelt functieblok voldoet aan de behoefte om een asynchrone stroom producten in een synchrone productenstroom te brengen waarna de producten door bijvoorbeeld een robot opgepakt kunnen worden voor verdere verwerking of door een verpakkingsmachine (flowwrapper) verpakt kunnen worden. Dit alles zonder dat de productstroom onderbroken, gebufferd of gestopt hoeft te worden

Het multibelt functieblok is een software blok wat geïntegreerd wordt in het EPAS-4 software pakket van Elau ten behoeve van het aansturen van het Elau pacdrive systeem.

Eigenschappen

  • elau-schneider-logoConfigureerbaar tot 8 banden
  • Configureerbaar tot 8 stations
  • Configureerbaar tot 8 treinen per band
  • Nagenoeg alle parameters kunnen “on the fly” gewijzigd worden
  • Uiterst flexibele parametrisatie van de gewenste beweging
  • Eenvoudig te integreren in Elau Epas-4 Template 20 software

elau-multibelt-3

Het functieblok is zodanig gemaakt dat de programmeertijd teruggebracht kan worden tot een fractie van de tijd die men nu nodig heeft met conventionele systemen. In samenwerking met de SH of iSH servo motoren van Elau kan hiermee een hoog dynamisch en snel systeem opgebouwd worden.

De multibelt functionaliteit kan eenvoudig geïntegreerd worden in het totaalconcept van Elau waarbij de gehele machine door één controller gecontroleerd wordt. Het Elau Pacdrive systeem bestaat uit controllers, servo motoren, motor controllers en robots. Met meer dan 45.000 machines in het veld is Elau marktleider als het gaat om het automatiseren van verpakkingsmachines.

elau-multibelt-2

Kijk voor meer informatie op www.elau.nl.