HomeNieuwsMPMA Supreme Gold Award voor verfblik van Impress

MPMA Supreme Gold Award voor verfblik van Impress

impress-award

Ringo, het nieuwe verfblik van Impress, won tijdens het jaarlijkse diner van de Metal Packaging Manufacturers Association (MPMA) de Supreme Gold Award. Het vernieuwende verfblik wordt door Fired Earth gebruikt voor hun ‘National Trust' collectie. Ringo, het blik zonder ring dat in mei van dit jaar werd geïntroduceerd, maakt het mogelijk verf praktisch, eenvoudig en efficiënt uit het blik te schenken. De deksel past nauwsluitend en opent en sluit gemakkelijk.

impress-logoRingo is een innovatie van Impress en wordt geproduceerd in  het Britse Norwich. Er wordt bij de productie 10% minder metaal gebruikt dan bij een traditioneel verfblik, simpelweg door het weglaten van de ring om de bovenkant van het blik. Het resultaat is een 100% recyclebaar lichtgewicht verfblik.

Deze prijs volgt direct op een Silver Award in de categorie Milieu van de Annual Starpack Awards, in oktober. Impress is marktleider in lichtgewicht metalen blikken. De besparing op materialen verbetert niet alleen de koolstofvoetafdruk van het verfblik, maar ondersteunt de klanten van Impress eveneens bij de naleving van hun inspanningen wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Paul Stokes, General Manager Specialities UK van Impress Norwich: “We zijn ontzettend blij met deze belangrijke prijs voor ‘Ringo’. Met dit blik laten we zien dat een hoogstaande kwaliteit van verpakking zich laat combineren met gebruiksgemak voor de consument en oog voor het milieu. Impress gaat door met het verminderen van gewicht in verpakkingsmateriaal. Wij streven naar een kosteneffectieve keten en innovatieve ontwerpen om nieuwe producten op de markt brengen waarmee de consument zijn voordeel kan doen.”

Kijk voor meer informatie op www.impressgroup.com.

Foto: Paul Brown Imaging