HomeMachinesAandrijven en besturenMotieven achter uitrol RFID bij Container Centralen

Motieven achter uitrol RFID bij Container Centralen

cc-rfid

Container Centralen (CC) gaat in 2010 RFID uitrollen in de sierteeltsector. Alle 3,5 miljoen CC containers krijgen een nieuw label met ingebouwde RFID. Pekah Kleingeld van CC vertelt tijdens een seminar over de motieven achter deze uitrol en deelt praktische ervaringen. De omlabelling voor CC containers stond voor oorspronkelijk 1 februari 2010 op de planning, maar is uitgesteld tot 1 november 2010. De markt had hier om gevraagd, zodat deze meer tijd krijgt in verband met het drukke hoogseizoen.

Mobiele computers 

De implementatie is verdeeld in fases en wordt ‘Operation Chip It' genoemd. In de eerste fase worden de karren voorzien van een RFID-label zodat de karren in het poolsysteem met mobiele computers kunnen worden herkend en via GPRS realtime verwerkt. Medewerkers van CC gaan zelf eerst met het systeem werken. In de tweede fase gaan ook de klanten van CC hier gebruik van maken.

In samenwerking met IT-dienstverlener IBM heeft CC door heel Europa een RFID-systeem geïmplementeerd. Voor dit doel zijn op de karren UHF RFID transponder tags van Confidex gemonteerd die op diverse punten in de keten worden gescand. Primair doel hiervan is identificatie en authentificatie van de karren. Verder wordt er gebruik gemaakt van tweehonderd mobiele computers van leverancier Nordic ID. De software, een JAVA-applicatie, is ontwikkeld door IBM. De data die via de handhelds wordt ingelezen worden via het draadloze GPRS-netwerk realtime verwerkt.

Klik hier voor een filmpje over RFID en CC containers of kijk voor meer informatie op www.cc-rfid.com.

Bron: Logistiek.nl