HomeNieuwsBedrijven en personenMoonen Packaging sluit convenant met IVW

Moonen Packaging sluit convenant met IVW

moonen-ivw

Als eerste onderneming in de verpakkingsbranche heeft Moonen Packaging voldaan aan de criteria voor het convenant met de Inspectie van Verkeer en Waterstaat (IVW). Directeur Gé Moonen heeft op 18 november zijn handtekening gezet onder de wederzijdse afspraken en de daaraan verbonden audit. Met het afsluiten van het convenant toont Moonen Packaging aan dat het een kwalitatief hoogwaardige bedrijfsvoering heeft, waarin risico’s worden teruggedrongen tot een minimum. Deze voorwaarde geeft de Inspectiedienst het vertrouwen dat er bij Moonen Packaging volgens wetten en regelgeving gewerkt wordt. Zo kan de dienst zich meer richten op vervoerders met een laag nalevingniveau.

moonen-logoVeilig en duurzaam

“Het sluiten van het convenant”, vindt directeur Gé Moonen, “betekent in feite dat we hier en nu onze verantwoordelijkheid nemen voor veilig en duurzaam transport. Daartegenover staat een andere vorm van toezicht, die minder tijdsintensief is voor beide partijen. Het convenant geeft de Inspectiedienst de wetenschap dat we weten wat we doen. Zij hoeven zich bij controles alleen nog maar te richten op hoe we dat doen. Ze weten immers al uit de resultaten van eerdere inspecties dat onze processen goed zijn geregeld. We hebben nu officieel aangetoond dat we transparante logistieke processen hebben, die zó zijn ingericht dat we altijd volgens de geldende wet- en regelgeving werken. Ook hebben we laten zien dat we voldoende veiligheids- en duurzaamheidsmaatregelen treffen ten aanzien van belading en rijtijden. Ook wanneer het onze vervoerspartners betreft.”

MVO-doelen

“Voldoen aan de criteria van dit convenant vergt aardig wat inspanning, maar we hebben er bewust voor gekozen. Een belangrijk voordeel is dat het onze MVO-doelen wezenlijk dichter bij brengt, vanwege het duurzame karakter van de gemaakte afspraken met de Inspectiedienst. Het convenant raakt daarmee het hart van je onderneming: de manier waarop je beleid maakt voor veiligheid en kwaliteit en hoe je interne controle toepast. Het maakt ons nog bewuster van veiligheid en duurzaamheid, op de werkvloer en onderweg. Dat bewustzijn zullen we ook weer uitstralen op klanten, ketenpartners en leveranciers. Het zal hen nog meer vertrouwen geven, en misschien ook wel inspireren tot zo’n convenant. Als je het kunt als onderneming, moet je het zeker doen.”

Kijk voor meer informatie op www.moonenpackaging.com.