HomeNieuwsMoonen Packaging levert alternatief voor plastic tas

Moonen Packaging levert alternatief voor plastic tas

Moonen Packaging levert als eerste in Nederland de BagBox, een nieuwe inpakoplossing die met name interessant is voor retail klanten van de verpakkingsspecialist. Met de marktintroductie van de BagBox, een combinatie van doos en tas in één, komt een eind aan veel klein en groot inpakleed in winkels.

Klanten van Moonen kiezen met de BagBox voor gemak, kwaliteit en duurzaamheid. De doos is gemakkelijk open te klappen en kan maar liefst 20 kilo dragen. De BagBox is gemaakt van stevig ecologisch karton, is waterafstotend en kan meerdere malen gebruikt worden. De sterke hengsels bieden de mogelijkheid om de BagBox als tas of als doos te vullen.

Ideale inpakoplossing

Het ontwerp van de BagBox biedt vooral de retail sector interessante voordelen. Marketing manager Paul van Dijk: “In de supermarkt is de doorstroom aan de kassa veel hoger, klanten hebben hun boodschappen veel sneller ingepakt. Ook de ergernis van omgevallen plastic tas in de auto is verleden tijd. Daarmee is het een ideale inpakoplossing, die ook nog eens duurzaam in gebruik is. De BagBox gaat veel langer mee en is sterker dan een plastic tas of een kartonnen doos. Groot voordeel is dat je hem bij ons full colour kunt laten bedrukken met een originele boodschap of logo. Veel supermarkten in Nederland hebben al hun interesse getoond in de BagBox.”

Zwaarwegende voordelen

Hoewel de prijs hoger ligt dan een plastic tas, wegen het gemak en het duurzame karakter van de BagBox veel zwaarder. Dat vindt ook Tonnie Wiegmans, eigenaar van de C1000 in Heesch, die de primeur had van de eerste bestelling BagBoxes bij Moonen. “Ik vind het een handige oplossing vanwege de tijdswinst aan de kassa, want je hebt hem zo in- of uitgeklapt. Bovendien zijn kwetsbare boodschappen beter beschermd, in de auto maar ook op de fiets. Ik ben erg benieuwd naar de reacties van onze klanten.”

Kijk voor meer informatie op www.moonenpackaging.com.