HomeNieuwsBedrijven en personenMoonen Packaging kiest voor duurzame relatie met Wim Bosman Groep

Moonen Packaging kiest voor duurzame relatie met Wim Bosman Groep

Verpakkingsspecialist Moonen Packaging en logistiek dienstverlener Wim Bosman gaan hun krachten bundelen bij het terugdringen van de CO2-uitstoot. Beide bedrijven werden dit jaar voor hun inspanningen op gebied van CO2-reductie beloond met de Lean and Green Star. De ketensamenwerking tussen Moonen en Bosman brengt een tweede ster dichterbij. In deze ketensamenwerking worden de twee bedrijven – voorlopig de komende drie jaar – klanten van elkaar. Als logistiek partner van Moonen Packaging verzorgt Wim Bosman alle nationale en internationale zendingen. Omgekeerd vervult Moonen de totale verpakkingsbehoefte van de transporteur uit ‘s-Heerenberg.

Groene toekomst

Een ideaal uitgangspunt voor een duurzame relatie, vindt logistiek manager Leon Simons van Moonen. “We willen verder groeien in Europa. Om slagvaardiger te zijn, zochten we een partner die ons internationaal te land, ter zee en in de lucht kan ontzorgen. Een moderne transporteur, die ook veel waarde hecht aan groen ondernemen. Die vonden we in Wim Bosman.” Moonen en Bosman kwamen in contact met elkaar tijdens de uitreiking van de Lean and Green Star, de award voor koplopers op gebied van CO2-reductie. Moonen bereikte in twee jaar tijd maar liefst 53% CO2-reductie, terwijl 20% in vijf jaar was beoogd. “Verdere CO2-reductie zit hem vooral in de keten”, vindt Simons. “Dus is het vrij natuurlijk om onze krachten te bundelen met een partner, die ook de intentie heeft om de duurzame lat hoger te leggen. Bosman en Moonen zijn beide zeer efficiënt ingerichte organisaties, die klanten effectief ondersteunen bij het realiseren van hun duurzame doelstellingen. We passen goed bij elkaar, dus ik voorspel een groene toekomst voor dit partnerschap.”

Tweede Star

“We hebben net als Moonen Packaging veel gedaan om de eerste ster te verdienen”, zegt Erik Roelevink, general manager Sales & Marketing Road bij Wim Bosman Nederland. “Tot nu toe met uiteenlopende individuele maatregelen, zoals een groener wagenpark door de inzet van Euro-6 motoren en LNG-trucks. Ook klanten kunnen zich bij ons van hun duurzame kant laten zien, door gebruik te maken van onze ECO-service. Daarbij hanteren we maximaal twee dagen extra looptijd, tegen lagere kosten. Dat werkt direct door in een betere planning en een hogere beladingsgraad. Willen we nog verder in het terugdringen van onze CO2-uitstoot, dan kunnen we niet zonder klanten en ketenpartners die op gelijke voet ondernemen en dezelfde doelen nastreven. Wij hebben net als Moonen de ambitie om internationaal voorop te lopen en dat komt hiermee een stap dichterbij. Omdat we klant worden bij elkaar krijgt de samenwerking een extra dimensie, vind ik. Om alles eruit te halen wat erin zit, gaan we de komende tijd eens goed in elkaars keuken kijken. Die synergie – en die tweede Lean and Green Star komt dan vanzelf.”

Kijk voor meer informatie op www.moonenpackaging.com of stuur een e-mail naar info@moonenpackaging.com.