HomeNieuwsBedrijven en personenMoonen Packaging host première hackathon e-Fulfilment Hub

Moonen Packaging host première hackathon e-Fulfilment Hub

Op vrijdag 31 maart wordt de allereerste ‘Hackathon e-Fulfilment' gehouden in het logistieke centrum van verpakkingsspecialist Moonen Packaging. Tijdens een twaalf uur durende marathon werken professionals en studenten samen aan uitdagende business cases voor de logistieke kant van e-commerce.

De groei van e-commerce stelt logistieke dienstverleners en e-fulfilmentbedrijven voor grote uitdagingen. Het totale transportvolume neemt explosief toe. Daarnaast zijn ook consumenten van webshops steeds kritischer op leversnelheid, kosten, duurzaamheid en de ‘unpack'-ervaring. Reden te meer om het proces tussen magazijn en verpaktafel – tot aan de voordeur van de Europese consument – zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Jonge discipline

Om in te kunnen spelen op deze groeikansen moeten e-fulfilmentbedrijven zichzelf voortdurend blijven herontdekken en moet er continu geïnnoveerd worden om te overleven en voorop te blijven lopen. E-Fulfilment is een zeer jonge discipline. Dit betekent dat er nog weinig best-practices zijn ontwikkeld. In de e-fulfilment Hub zijn kennispartners op gebied van logistiek, ICT en verpakkingen verenigd. Samen zoeken zij naar nieuwe, innovatieve manieren om de dienstverlening nog efficiënter en beter te maken.

Kansen benutten door kennisdeling

Tijdens de ‘Hackathon e-Fulfilment' gaat het onder andere over duurzaamheid in de logistieke sector en hoe technologische innovaties ingezet kunnen worden om real-time inzicht in voorraden en orderstromen te krijgen. Er wordt in multidisciplinaire teams samengewerkt tussen studenten en professionals. Hierdoor ontstaat nieuwe kennis en innovatieve oplossingen waarmee e-commerce bedrijven hun e-fulfilment naar een hoger niveau kunnen tillen.

Hersens kraken tijdens Hackathon

Samen zoeken teams van circa vijf personen tijdens de Hackathon e-Fulfilment naar creatieve oplossingen op het snijvlak van logistiek en ICT. Deelnemers worden uitgedaagd om binnen een periode van twaalf uur met innovatieve, operationele en realistische adviezen te komen voor uitdagende e-fulfilment business cases. Het thema wordt door de groepen steeds van een andere kant belicht, zodat de kans op innovatieve en kwalitatieve oplossingen groter wordt. Aan het eind van de dag worden de business cases gepresenteerd. “Het winnende team mag de oplossing presenteren aan het netwerk van Moonen Packaging, namelijk tijdens de volgende editie van Brainpack op donderdag 1 juni”, laat Moonen Packaging weten.

1+1=3

Brainpack (foto) wordt elke twee jaar door de groenste verpakkingsspecialist van Nederland georganiseerd. Het is bedoeld om klanten en andere relaties te inspireren, met elkaar kennis te laten maken in de context van duurzaam ondernemen. “Daar komen onze bedrijfswaarden verbinden en kennisdelen erg goed tot zijn recht”, vertelt Operations Manager Roland van Bussel. “En dat is precies waarom wij in de e-Fulfilment Hub zitten. Want ook daar geldt 1+1=3.”

Kijk voor meer informatie op www.moonenpackaging.com.