HomeMachinesAandrijven en besturenMontapacking kiest voor orderpicksysteem van Logitrade

Montapacking kiest voor orderpicksysteem van Logitrade

Montapacking heeft het innovatieve en flexibele orderpicksysteem LogiMore, dat is ontwikkeld door Logitrade in Rossum, in gebruik genomen. Edwin van de Ham, directeur van het sterk groeiende e-fulfillmentbedrijf, geeft aan dat Montapacking hiermee een flinke stap vooruit heeft gezet in het nog efficiënter verwerken van de vele webshop opdrachten. Juist ook om het Montapacking motto (“Wij maken waar wat u belooft”) echt goed te kunnen invullen.

In het DC van Montapacking in Waspik is men met het nieuwe orderpicksysteem gestart. Echter ook in alle andere vestigingen van Montapacking kan men hierop inloggen, dit mede omdat Logitrade de applicatie ‘in the Cloud' heeft gehangen. Vanuit het DC van Montapacking worden dagelijks vele consumenten beleverd met verschillende soorten producten van een groot aantal webshops, waaronder tandpasta, cosmetica, food, drukwerk en dierbenodigdheden. Het nieuwe orderpicksysteem, dat door Logitrade in nauwe samenwerking met het logistieke team van Montapacking werd geïmplementeerd, kent voor Edwin van de Ham een aantal essentiële uitgangspunten. “Het nieuwe systeem moest aan een aantal criteria voldoen: efficiencyverhoging van minstens 15%, mensvriendelijke werkwijze, flexibiliteit, tevens moet het systeem zo werken dat menselijke fouten tot een absoluut minimum worden beperkt. Logitrade slaagde er in dit voor Montapacking te realiseren tegen een gunstige investering.

Het orderpicksysteem werkt met de applicatiesoftware (LogiMore). Via eenvoudige file transfer worden de opdrachten gedown- en geuploadt naar het bovenliggende WMS systeem van Montapacking. De orderpickers krijgen hun opdrachten via de, aan het W-Lan netwerk gekoppelde, ScanWatch (opdrachtenhorloge), waarbij alléén die informatie wordt gegeven die op dát moment nodig is. Het aantal te pakken producten dient te worden uitgesorteerd in de Scango-Cart, die in het geval van Montapacking met 15 uitsorteerposities is uitgerust. De Scango-Cart is een batchpickkar, die tot 64 uitsorteerposities kan bevatten. Deze batchpickkar is eveneens gekoppeld aan het W-Lan netwerk. Op de locatie waarnaar uitgesorteerd dient te worden, brandt een LED-indicatie. De producten worden uitgesorteerd in de juiste locatie en ter bevestiging wordt de barcode gescand. Direct hierna wordt de volgende opdrachtregel zichtbaar op de ScanWatch. Het systeem is ook uitermate geschikt om foutloos in te ruimen en retouren te verwerken.

Binnen twee weken na de ingebruikname is de orderpickprestatie al met 21% toegenomen, ten opzichte van de oude situatie, waarbij ook de orderpickkwaliteit nog eens tot 99,98% is verhoogd. Edwin van der Ham: “Uiteraard hebben wij met diverse partijen gesproken, alvorens we de keuze voor Logitrade hebben gemaakt. Logitrade begreep ons complexe logistieke proces goed, kwam met veel goede ideëen en heeft hier voor ons uiteindelijk de perfecte oplossing gerealiseerd die ook nog eens ruim binnen ons budget viel.” Het orderpicksysteem, kan in de huidige vorm, heel eenvoudig meegroeien met de toekomstige wensen van Montapacking, en zal in de loop van 2012 ook worden uitgerold naar de andere vestigingen van Montapacking in Gorinchem, Roosendaal en Hedel.

Kijk voor meer informatie op www.logitrade.nl of stuur een e-mail naar info@logitrade.nl.