HomeThema'sEmpack Zwolle 2011Monodosing: inspiratiebron voor productontwikkelaars

Monodosing: inspiratiebron voor productontwikkelaars

provcon-combi

Een korte Nederlandse naam is niet eenvoudig te geven. Echter wanneer u deze verpakkingsvorm ziet, zult u hem direct herkennen als sample verpakking. ProVcon Packaging Support vertegenwoordigt in Nederland een van de grootste co-packers op dit terrein, namelijk het Italiaanse Valmatic. Dit wil zeggen het (verticaal) thermovormen van de verpakking, het doseren en sluiten/sealen tot een gereed product.

provcon-logoDeze 3D gevormde verpakking is zeer eenvoudig te openen en wordt gebruikt voor kleine en bijzondere doseringen en als er een onderscheidende presentatie gewenst is. Overigens, lang niet alléén meer voor productpromotie. Steeds vaker wordt deze verpakking gebruikt om er een (semi)vloeistof, crème of gel in af te vullen om als product te verkopen. Of per 10 of 20 in een doosje.

Valmatic beschikt over een zeer grote hoeveelheid bestaande matrijzen/mallen, zodat bedrijven al bij een productie run van 50.000 stuks kunnen opstarten. Omdat elk product zijn specifieke ‘kwetsbaarheid' kent en dus barrière (gas, aroma, zuurstof, waterdamp, vluchtigheid, chemisch) nodig heeft, helpt ProVcon bij het bepalen van de meest geschikte folie/laminaat. In de prijs is standaard een 1-kleur bedrukking opgenomen.

De verpakkingsvorm wordt niet alleen voor farmaceutische, veterinaire en personalcare producten gebruikt. Ook huishoudchemicaliën (o.a. toilethygiëne en smeerolie), reinigingsvloeistoffen en meststoffen zijn enkele toepassingsvoorbeelden. En als het gaat om voedingsmiddelen bijvoorbeeld olijfolie, citroensap, specerijen, soja, likeur en limonade concentraat.

ProVcon daagt productontwikkelaars en marketeers uit samen nieuwe productmogelijkheden en gebruikstoepassingen te verkennen. Dit kan op Empack Zwolle of bij bedrijven op locatie.

Empack Zwolle 2011 – Stand D1023

Kijk voor meer informatie op www.provcon.nl of stuur een e-mail naar info@provcon.nl.