HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenMondi produceert hoogwaardig karton van hernieuwbare materialen

Mondi produceert hoogwaardig karton van hernieuwbare materialen

Mondi, wereldwijd speler op het gebied van verpakkingen en papier, biedt klanten innovatief en duurzaam golfkarton dat in Slowakije wordt geproduceerd van hernieuwbare materialen. Kraft Top White combineert de sterkte, bedrukbaarheid en het aantrekkelijke uiterlijk van een witte toplaag van nieuwe vezels met de voordelen van een onderlaag van gerecyclede vezels.

Ultramoderne papiertechnologie maakt het product sterker en verlaagt tegelijkertijd het gewicht. Hiermee is Kraft Top White een aantrekkelijke oplossing voor de groeiende Europese markt voor witte topliners voor gebruik in verpakkingen voor het winkelschap, displays op verkooppunten, trays, e-commerceverpakkingen, duurzame consumptiegoederen en overige verpakkingen op maat. De fabriek in Ružomberok is centraal gelegen in de groeiende Europese markt voor golfkarton en kan klanten in heel Europa kortere levertijden bieden voor deze nieuwe papieroplossingen.

De capaciteit van Mondi van 300.000 ton Kraft Top White per jaar is uniek in Europa. De productie van de twee Kraft Top White-producten, ProVantage Smartwhite en ProVantage Topwhite, wordt opgevoerd sinds PM19 in januari zijn deuren opende. Op volle capaciteit gebruikt de machine meer dan 200.000 ton papier voor recycling per jaar (hoofdzakelijk uit Slowakije), wat een boost betekent voor de circulaire economie door materialen in omloop te houden en afval te voorkomen.

“Mondi wil bijdragen aan een betere wereld door middel van innovatieve en duurzame verpakkings- en papieroplossingen. Met onze nieuwe papiermachine in Slowakije kunnen we klanten een hoogwaardige, nieuwe golfkartonoplossing bieden en tegelijkertijd de milieuvoetafdruk van onze fabriek in Ružomberok verkleinen. Ondanks de uitdagingen van het werken tijdens de pandemie heeft ons team dit complexe project veilig en efficiënt uitgevoerd. We zijn trots op de positieve impact die onze 125 nieuwe vaste banen zullen hebben op de lokale gemeenschap”, zegt Markus Gärtner, CEO Corrugated Packaging bij Mondi.

De nieuwe papiermachine maakt deel uit van het uitgebreide moderniseringsprogramma van 370 miljoen euro in de fabriek in Ružomberok in de afgelopen twee jaar. De volledig geïntegreerde pulp- en papierfabriek heeft ingrijpende upgrades ondergaan, zoals een automatische opslagruimte voor eindproducten, een lijn voor gerecycled papier en opslag voor gerecyclede producten. Ook is er gewerkt aan verbetering van de afvalwaterzuiveringsinstallatie. Deze produceert nu biogas als bijproduct, dat in de boilers van de fabriek wordt gebruikt waardoor er minder fossiele brandstoffen nodig zijn. Afval voorkomen, materialen hergebruiken en de eigen uitstoot van broeikasgassen verminderen in lijn met wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen zijn een belangrijke focus van MAP2030, het tienjarige actieplan voor duurzaamheid van Mondi.

www.mondigroup.com