HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenMondi investeert in nieuwe machine voor duurzame verpakkingen

Mondi investeert in nieuwe machine voor duurzame verpakkingen

Mondi kondigt een investering van 400 miljoen euro aan in een nieuwe kraftpapiermachine in Tsjechië. De investering maakt deel uit van het expansieve kapitaalinvesteringsprogramma van de groep van 1 miljard euro om de groei in duurzame verpakkingen te versnellen.

De investering zal Mondi helpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar op papier gebaseerde flexibele verpakkingen, ondersteund door de groei in e-commerce en duurzame verpakkingen, en zal bijdragen aan de uitbreiding van Mondi's assortiment innovatieve, duurzame verpakkingen en papieroplossingen. De nieuwe machine zal jaarlijks ongeveer 210.000 ton kraftpapier produceren.

Thomas Ott, CEO Flexible Packaging bij Mondi, licht toe: “We zijn verheugd de goedkeuring van zo'n belangrijke investering aan te kondigen. Duurzaamheid staat centraal bij alles wat we doen en dit is een grote stap voorwaarts op onze reis om al onze verpakkingsoplossingen herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken, wat een van onze toezeggingen is in het Mondi Action Plan 2030 (MAP2030).”

www.mondigroup.com