HomeNieuwsBedrijven en personenMondi heeft alle vertrouwen in verdere groei in 2013

Mondi heeft alle vertrouwen in verdere groei in 2013

Mondi ziet het komende jaar vol vertrouwen tegemoet. Het bedrijf is druk bezig met de integratie van overgenomen bedrijven en zal zich de komende tijd richten op producten waar hoge groei mogelijk is, zoals consumentenverpakkingen. Mondi heeft goede vooruitgang geboekt op dit gebied vanwege de verschuiving van het portfolio door middel van bedrijfsovernames binnen de sectoren consumentenverpakkingen en golfkarton. Dat meldt het bedrijf in de jaarresultaten.

Overnames

Met betrekking tot consumentenverpakkingen was de overname van Nordenia, die officieel inging op 1 oktober, de grootste aankoop. Nordenia heeft € 19 miljoen bijgedragen aan de operating profit van het laatste kwartaal van 2012, ondanks de hieraan verbonden kosten van € 18 miljoen. Het bedrijf is kort na deze overname gestructureerd rondom vier basiseenheden: papier voor verpakkingen, consumentenverpakkingen, vezelverpakkingen en uncoated fijn papier. Andere overnames die Mondi in 2012 heeft gedaan zijn bijvoorbeeld het restant van het minderheidsaandeel in Mondi Swiecie en twee Duropack fabrieken voor vezelverpakking in Duitsland en Tsjechië. Volgens Mondi verloopt de integratie van de overgenomen bedrijven volgens schema.

Moeilijke start

Hoewel het begin van 2012 moeilijk was vanwege een kleine vraag en lage prijzen, zijn de prijzen van de meeste producten van Mondi in de tweede helft van het jaar gestegen. David Hathorn, chief executive van Mondi: “Mondi heeft een solide financiële prestatie neergezet in een onzekere economie. Hoewel het begin van het jaar zwaar was, draaide de markt gedurende het jaar bij, waardoor we een sterk laatste kwartaal hadden. Daarom, en vanwege de verwachte bijdrage van recente overnames, hebben we er alle vertrouwen in dat we komend jaar weer vooruitgang zullen boeken.”

Kijk voor meer informatie op www.mondigroup.com.