HomeNieuwsVerpakkingenMondi bespreekt circulariteit flexibele verpakkingen in bouwsector

Mondi bespreekt circulariteit flexibele verpakkingen in bouwsector

Mondi, een wereldleider op het gebied van verpakkingen en papier, heeft marktleiders bijeengebracht in een rondetafelconferentie van deskundigen om te bespreken hoe de circulariteit van gebruikte papieren zakken in de bouwsector kan worden verbeterd.

Tijdens het evenement, dat op 16 november 2023 in Madrid werd gehouden, werd gekeken hoe systemen kunnen worden gebouwd die de verwijdering van gebruikte papieren zakken voorkomen, waarbij wordt gewerkt aan de implementatie van een proces van efficiënte inzameling, sortering en recycling dat op industriële schaal kan worden beheerd.

De aanwezige partners waren vertegenwoordigers uit verschillende delen van de waardeketen, namelijk Mondi, Envalora, Neinor Homes, OHLA, Arpada, Macotran, RCD Asociacion, S. Solís, Uder, Alier, Saint-Gobain en CoCircular. Deze gelijkgestemde marktleiders delen een visie op het stimuleren van de circulariteit van papieren zakken die in de bouwsector worden gebruikt en zien samenwerking en dialoog met belanghebbenden als een cruciale activiteit om dit te bereiken.

Het evenement volgt op een succesvol proefproject aangestuurd door Mondi, dat in Spanje een inzamelings- en recyclingsysteem voor gebruikte papieren zakken heeft opgezet. Het project is gestart omdat papieren zakken die in de bouw worden gebruikt momenteel niet op grote schaal worden gerecycled, waardoor waardevolle vezels verloren gaan. In deze pilot werkten verschillende bouwbedrijven en gespecialiseerde inzamelaars voor bouw- en sloopafval samen om de inzameling van gebruikte papieren zakken op bouwplaatsen, het transport en de herverwerking van de gebruikte papieren zakken te beheren. Deze pilot levert een proof of concept op om de circulariteit van gebruikte papieren tassen te vergroten.

Carlos Martinez Ezquerra, Manager Circulaire Economie Flexibele Verpakkingen bij Mondi, zegt: “Het verbeteren van de circulariteit van gebruikte papieren zakken in deze sector is van cruciaal belang en ons succesvolle Spaanse proefproject laat zien dat dit werkelijkheid kan worden – maar Mondi kan het niet alleen. We hebben toegewijde partners nodig. in elke fase van de waardeketen om nauw samen te werken en een succesvol model te creëren dat de cirkel kan sluiten.

“Dit initiatief – het eerste in zijn soort in Spanje – is een duidelijke illustratie van onze toewijding om samen te werken met industriële partners in de hele waardeketen om de recyclingpercentages voor gebruikte papieren zakken te verhogen – en helpt ons een aanpak op te zetten die in heel Europa kan worden geschaald in andere sectoren.”

www.mondigroup.com