HomeNieuwsBedrijven en personen"Mogelijk wereldwijde fusie Mondini en Ulma"

“Mogelijk wereldwijde fusie Mondini en Ulma”

ulma-mondini-1

Als de onlangs in het Verenigd Koninkrijk gesloten fusie tussen Mondini en Ulma verloopt zoals wordt verwacht, zien de bedrijven deze fusie als een voorbeeld voor verdere fusies in andere landen waar beide bedrijven opereren. “Beide bedrijven hebben meer dan 40 jaar ervaring in hun markt en geloven dat het combineren van hun expertise kan zorgen voor een zodanige toename van de productie dat we marktleider worden”, aldus een woordvoerder.

ulma-mondini-logoJames Dallas, managing director van Mondini-Ulma, liet weten dat het niet meer dan logisch was dat de twee bedrijven, die al regelmatig samen hadden gewerkt en elkaars producten aanvullen, uiteindelijk zijn gefuseerd. “Ik ben erg blij dat ik ben gevraagd om leiding te geven aan Monini-Ulma, twee namen die synoniem zijn voor uitmuntende verpakkingsmachines. Doordat we het ‘one operation, one solution’ principe hanteren, hebben we unieke kansen om onze marktpositie uit te breiden door innovatieve oplossingen te bieden voor alle verpakkingsvraagstukken”, aldus James Dallas in een artikel op de website Packagingnews.co.uk.

Mondini-Ulma produceert in het VK een verpakkingsmachines voor voedingsmiddelen, die volgens het bedrijf betrouwbaarder en kostenbesparend zijn. Mondini produceert traysealers en Ulma maakt flowpackers, vorm-vul-sluitmachines en dieptrekmachines. De komende drie jaar wil Mondini-Ulma zich richten op groei in onder andere de bakkerijsector, de vissector en de kant-en-klaarmaaltijdensector.

Kijk voor meer informatie op www.ulmapackaging.com.