Iedereen kent het wel, de frustratie wanneer de fles ketchup bijna leeg is. Sommigen proberen de restjes eruit te schudden, anderen slaan met vlakke hand op de achterkant, maar niets helpt echt. Daar hebben wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) nu verandering in gebracht, zo schrijft De Morgen op basis van berichtgeving van de BBC. Ze bedachten een superglad laagje, dat de ketchup er aan de binnenkant van de fles moet doen uitglijden.
Volgens professor Kripa Varanasi is de nieuwe technologie honderd procent veilig. Mede-bedenker David Smith onderstreept een nog groter voordeel aan de BBC. Volgens de professor wordt er jaarlijks zo'n 750 miljoen liter eten verspild, omdat consumenten het niet helemaal uit de verpakking krijgen. De nieuwe technologie zou voedselverspilling dus drastisch kunnen verminderen. Bovendien kunnen bedrijven het ook bij veel andere producten toepassen, van tandpasta of shampoo tot lijm en verf.
Kijk voor meer informatie op www.liquiglide.com.
Bron: BBC/De Morgen