HomeDossiersDuurzaamheidMinister Verburg onthult nieuw biolabel

Minister Verburg onthult nieuw biolabel

biolabel

Minister Verburg heeft een nieuw biologisch logo onthuld. Dat deed ze samen met andere bewindslieden op de vakbeurs BioFach in het Duitse Neurenberg.

Met het logo, een ‘duurzaamheidsbloem', wordt voor het eerst “de wereldomvattende verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven zowel op sociaal als op ecologisch gebied verifieerbaar gecommuniceerd”, zo legde een woordvoerder uit.

Het beeldmerk bestaat uit een ‘bloem' met zes ‘bladeren', die staan voor onder meer energie, lucht, water en bodem. Via een website kan getraceerd worden hoe de producten van de deelnemende bedrijven tot stand zijn gekomen. Op dit moment zijn er enkele tientallen aangesloten. 

Het beeldmerk is het resultaat van jarenlange samenwerking van een groep toonaangevende internationale Bio-bedrijven. Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Duurzaamheidsbloem is de Stichting Nature&More Foundation, die al sinds 2004 voor haar vernieuwende communicatiemethode op gebied van duurzaamheid meerdere malen internationale onderscheidingen ontving.

Bron: Levensmiddelenkrant