Home Nieuws Minder investeringen verwacht in industrie

Minder investeringen verwacht in industrie

robot-klBedrijven in de voedings- en genotsmiddelenbranche verwachten 2% minder te investeren in vergelijking met 2009. Dit blijkt uit een onderzoek van het CBS. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft in februari van dit jaar onderzoek gedaan naar de investeringsplannen van bedrijven in de industrie. Ondernemers in de industrie verwachten gemiddeld 2% minder te investeren dan in 2009.

Oorzaak

Een paar maanden geleden verwachtten ondernemers in de voedings- en genotsmiddelenbranche nog 12% meer te investeren. Zowel de hoogte van investeringen als de hoogte van investeringsverwachtingen zijn onderhevig aan veranderingen. Economische ontwikkelingen zijn daar de oorzaak van. Investeringsprojecten worden geannuleerd, uitgesteld of versneld uitgevoerd.

Andere branches

De meeste branches verwachten een daling van de investeringen in 2010. Ondernemers in de metaal- en elektrotechnische industrie zijn het meest negatief. Zij voorspellen een daling van 13%. De chemische industrie verwacht een daling van 1%. Ondernemers uit de aardolie- en steenkoolverwerkende industrie zijn als enigen positief. Zij verwachten een groei van 38%.

Bron: VMT Online (www.vmt.nl)