HomeNieuwsBedrijven en personenMiller Graphics is klaar voor de toekomst vanuit nieuw pand in Apeldoorn

Miller Graphics is klaar voor de toekomst vanuit nieuw pand in Apeldoorn

Miller Graphics Holland is onlangs verhuisd. Sinds 1 maart 2022 is het nieuwe adres van de Nederlandse vestiging Laan van de Maagd 119 in Apeldoorn. Pack Online bracht een bezoek aan het nieuwe pand en sprak met een enthousiaste Site Manager, Ferdinand Grootendorst.

“De nieuwe uitvalsbasis is de gedroomde locatie en infrastructuur voor onze uitgebreide focus op digitale dataverwerking voor verpakkingen en sluit nauwgezet aan bij het toekomstbeeld van de groep als prepress-verpakkingsspecialist. Bovendien konden wij op die manier ook de plaatproductie centraliseren in ons zusterbedrijf in België dat recentelijk investeerde in enkele state-of-the-art-plaatprocessoren”, aldus Ferdinand Grootendorst.

De Covid-lockdown leerde vele landgenoten (steeds meer) online aan te kopen. “Het belang van attractieve beelden en correcte informatie op verpakkingen stijgt hierdoor alleen maar. De consument koopt online met behulp van een 3D-roteerbare packshot die qua kleur en informatie identiek moet zijn als het aan huis geleverde product. Die laatste data van de verpakking is dus cruciaal in het online-aankoopproces. Over deze data beschikken wij, 24/7 toegankelijk via ons klantenportaal.”

Productinformatie is ‘key’ voor merkeigenaren en er is dus vraag naar centraal beheer ervan. “Veel bedrijven beheren hun data in verschillende systemen zoals bijv. Excel, hun eigen systeem en de systemen van de diverse drukkerijen. Door alle beschikbare productinformatie samen met de klant op één plaats te beheren, wordt het proces vereenvoudigt en beschikt de merkeigenaar gegarandeerd over de laatste versie. Gedateerde of foutieve informatie op een verpakking is vaak een dure grap en dat risico wordt zo tot een minimum herleidt.”

Miller Graphics Groep maakt deel uit van het Zweedse familiebedrijf O.F Ahlmark & Co Eftr. A.-B. en is de grootste leverancier van flexodrukvormen in Europa en Afrika met 13 vestigingen en 500 gepassioneerde medewerkers. “Wij creëren waarde vanaf data met intelligente grafische oplossingen en brengen kleurvolle merken tot leven.

Om deze activiteit te versterken investeert de groep verder in de bestaande online diensten zoals Product Information System (PIM), Digital Asset Management (DAM), Creator Online, tot ons eigen job-opvolgsysteem Millnet (MIS). “Ter versterking van onze online diensten lanceren we straks een nieuwe fris ogende website. Wie ons op sociale media volgt, wordt op tijd en stond van al onze verdere ontwikkelingen op de hoogte gebracht”, besluit Ferdinand Grootendorst.

www.millergraphics.com