HomeDossiersDuurzaamheidMilieulijst maakt aanschaf machine Neopost aantrekkelijker

Milieulijst maakt aanschaf machine Neopost aantrekkelijker

neopost-cvp-500

De verpakkingsmachine CVP-500 van Neopost Shipping staat voor het tweede jaar op rij op de Milieulijst. Bedrijven profiteren daarom bij aanschaf van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en van de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil), zo melden diverse media. “Wij zijn erg blij met deze erkenning van het Ministerie van Milieu en Infrastructuur”, reageert Marc Aandeweg, Business Development Director Neopost Shipping.

neopost-logoMet de MIA kunnen bedrijven profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt de mogelijkheid om 75 procent van de investeringskosten op een zelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

De CVP-500 is een volautomatische verpakkingsmachine ontwikkeld voor bedrijven uit de e-commerce. De machine meet met een 3D scanner de dimensies van de order en trekt vervolgens automatisch karton van een buffer aan de achterkant van de machine. In één vloeiende beweging vouwt de CVP-500 het karton tot een doos precies op maat, plakt deze dicht en voegt er een label aan toe, waarna de order verzendklaar is. De machine won eerder de Logistica Award 2015.

De Nederlandse overheid bevordert duurzame economische groei en wil het gebruik van milieuvriendelijke apparatuur stimuleren. Daarom stimuleert zij niet alleen de aankoop van de volautomatische verpakkingsmachine CVP-500 met fiscaal aantrekkelijke regelingen, maar verruimt zij ook het stimuleringsbudget voor duurzame bedrijfsvoering.

Zo zijn in de Milieulijst 2016 maatregelen voor waterbesparing, het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater en andere vormen van hergebruik van materialen en grondstoffen binnen de eigen productie aangewezen voor belastingvoordelen. Ook de toepassing van biobased materialen en bijvoorbeeld het stofferen van kantoren met hergebruikte tapijttegels komen in aanmerking voor de fiscale stimuleringen.

Kijk voor meer informatie op www.neopost.nl.