De laatste jaren zijn de bewaarmogelijkheden met plastic verpakkingen sterk toegenomen. Plastic verpakkingen met verhoogde barrière-eigenschappen bieden immers heel wat voordelen. “Doordat ze minder wegen dan blik of glas besparen plastic verpakkingen heel wat CO2-emissie tijdens het vervoer van voedingsproducten. Daarnaast kan een langere houdbaarheid van enkele dagen kan voor verse producten een serieuze kostenbesparing betekenen. Met kunststof kan je bovendien mooi gevormde, prachtig gelabelde verpakkingen maken”, aldus William Francx van Miko Pac.
Miko Pac’s R&D afdeling heeft nu diverse mogelijkheden om aan kunststof verpakkingen langere bewaareigenschappen te geven, namelijk gethermoformeerde verpakkingen met een EVOH-barrière en spuitgegoten barrièreverpakkingen. “Bij gethermoformeerde verpakkingen met EVOH-laag zorgt een zuurstofbarrière, die in de folie wordt ge-extrudeerd, voor betere bewaareigenschappen. Met een shrink sleeve kan je de verpakking bovendien decoreren alsof het een IML-verpakking is”, aldus William Francx.
Op het gebied van spuitgegoten barrièreverpakkingen zijn er twee mogelijkheden. “Ofwel integreren we een IML-label in de verpakking dat barrière-eigenschappen heeft ofwel gebruiken we hoogtechnologische matrijzen, die ons toelaten de EVOH-laag mee in de verpakking te injecteren. Deze laatste technologie is revolutionair”, aldus William Francx.
Miko Pac is volgens hem dan ook de juiste partner voor het ontwikkelen van op maat gesneden kunststof barrièreverpakkingen.
Kijk voor meer informatie op www.mikopac.com of stuur een e-mail naar info@mikopac.com.