HomeNieuwsMeyn-Ishida installeert volledige fabriek voor verpakking en verwerking kip

Meyn-Ishida installeert volledige fabriek voor verpakking en verwerking kip

Meyn-Ishida heeft onlangs de installatie voltooid van een volledige fabriek voor de verpakking en verwerking van kip voor pluimveegigant Prioskolie. De fabriek bevat onder andere de pas door Ishida ontwikkelde weigh/batch technologie, waarmee de snelheid, precisie en compactheid van het verpakkingsproces flink zijn verbeterd. Ishida is voor deze fabriek een samenwerking aangegaan met Meyn, een grote producent van verwerkingssystemen voor gevogelte.

De fabriek kan op verzoek van Priskolie zo’n 10.500 vogels per uur verwerken en dit aantal kan worden uitgebreid naar 12.000. De verpakkingslijn van de fabriek selecteert automatisch of de kippen in hun geheel worden verpakt of naar het deel van de lijn gaan om in stukken te worden verpakt. De ‘delenlijn’ bepaalt vervolgens hoe de delen van de vogels worden verdeeld over de verpakkingen, waarna de delen verder gaan naar de juiste lijn om verpakt te worden. Vervolgens gaan de verpakte delen of gehele kippen verder door de fabriek voor het flow wrappen en labellen, waarna ze in kratten geplaatst worden en doorgaan naar de palletiseerder.

De Weigh Batchers van Ishida zijn een essentieel component van het productieproces. Deze machines bevatten allemaal een R-Serie multiheadweger, een 16-station batching tafel en transportbanden, diverters en controlesystemen om een optimale samenwerking te creëren tussen de machine en de mensen op de werkvloer. Bovendien zijn de wegers van Ishida Screw Feeder modellen, die geschikt zijn voor het verwerken van vers vlees op hoge snelheid.

Prioskolie is erg tevreden over de verwerkingssnelheid. Het kost nu slechts 60 seconden om een pak drumsticks van 830 gram te creëren vanaf het snijsysteem. De Weigh Batcher kan tot 40 trays per minuut produceren, terwijl de target ligt op 32 trays per minuut. De uitval is bovendien zeer laag, ondanks de strenge eisen die in Rusland gelden voor gewichten. Zo mag het gewicht van vleugels en dijen niet meer dan 0,2% afwijken.

Prioskolie is de grootste producent van pluimveeproducten van Rusland. Het bedrijf is betrokken in de volledige keten van het fokken van de kippen tot de voedselproductie voor de dieren en de verwerking van hun vlees.

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.com.