HomeMachinesInspecterenMettler-Toledo upgrade Gravity Fall metaaldetector

Mettler-Toledo upgrade Gravity Fall metaaldetector

Mettler-Toledo heeft haar Gravity Fall metaaldetector voor voedingsmiddelen in poeder- en korrelvorm geüpgrade. De metaaldetector, die volgens Mettler-Toledo reeds door meer dan 5000 bedrijven wereldwijd wordt gebruikt, bevat nu de Mettler-Toledo Safeline Profile search head met een ultrahoge frequentietechnologie. Deze technologie is gevoeliger dan diens voorganger en spoort eventuele metaaldeeltjes dus nog beter op.

Om metaaldeeltjes op te sporen in de producten terwijl deze in vrije val zijn, bevat het Gravity Fall systeem high speed automatische diverter rejecters, die opengaan om metaaldeeltjes onmiddellijk uit de productstroom te verwijderen. De search head kan nu ferrous en non-ferrous metaaldeeltjes detecteren, waaronder aluminium, brons, koper en roestvrijstaal. Verder kan de search head metaaldeeltjes van slechts 0,3 millimeter opsporen.

De Gravity Fall metaaldetector kan eenvoudig worden aangepast aan verscheidene rejection-apparaten, afhankelijk van de wensen van de gebruiker. Zo heeft een Y-Valve gravity fall systeem ronde in- en uitgangen om eenvoudig te kunnen worden aangesloten op reeds bestaande apparatuur. Alle rejection-apparaten kunnen eenvoudig worden verwijderd om te worden gereinigd zonder speciaal gereedschap, waardoor de downtime wordt geminimaliseerd. Bovendien is het touchscreen eenvoudig te bedienen en bevat de software onder andere data monitoring detection logs en performance verificatierapporten.

Het gelaste, roestvrijstalen frame van de Gravity Fall zorgt er voor dat de metaaldetector kan worden geïnstalleerd in een veeleisende omgeving. De doorvoerbuizen die in alle Gravity Fall metaaldetectoren worden gebruikt zijn niet van metaal en voldoen aan de Explosive Atmosphere Directive van de EU. Hiermee wordt minder snel statische lading, die zorgt voor explosiegevaar, opgebouwd.

Jonathan Richards, marketing manager van Mettler-Toledo Safeline Metal Detection: “De Gravity Fall metaaldetector is een bewezen technologie, waarmee verwerkers van voedingsmiddelen uit de hele wereld kunnen voldoen aan initiatieven van de Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP), zoals de Global Standards Version 6 van het British Retail Consortium.” Dankzij de Zero Metal Free Zone technologie kan de metaaldetector bovendien worden geïnstalleerd op een locatie vlak bij metalen constructies, zonder dat hiermee de betrouwbaarheid van de detectie in het geding komt. Verder is de metaaldetector compact opgebouwd, zodat deze weinig ruimte in beslag neemt.

Kijk voor meer informatie op www.mt.com/safeline-metaldetection.