HomeMachinesInspecterenMettler-Toledo optimaliseert de flexibiliteit van het controlewegen

Mettler-Toledo optimaliseert de flexibiliteit van het controlewegen

Mettler-Toledo Garvens, gespecialiseerd in productinspectie, heeft onlangs de nieuwe C-Serie dynamische controlewegers op de markt gebracht. Dit assortiment controlewegers is ontworpen met het oog op optimale flexibiliteit op de productie- en verpakkingslijn en garandeert dat producenten overal ter wereld aan de toekomstige marktvereisten voldoen.

“Gezien de steeds hogere productiesnelheden, de zeer frequente productwisselingen en de steeds kleinere verpakkingen, is een flexibele product-handling belangrijker dan ooit”, aldus Markus Schade, Head of Marketing bij Mettler-Toledo Garvens. “Dit mag de weegnauwkeurigheid echter niet in gevaar brengen. Dankzij de wereldwijde lancering van de C-Serie profiteren producenten voortaan niet alleen van uiterst nauwkeurige controlewegingen, maar ook van een maximale flexibiliteit. Producenten kunnen met de C-Serie nieuwe producten op hun lijnen introduceren en een consistente compliance met de internationale normen inzake maten en gewichten garanderen.”

De nieuwe C-Serie bestaat uit drie productlijnen. De gebruiksklare C31 StandardLine is speciaal ontworpen voor producten met een gewicht van maximaal 6 kg bij een doorvoersnelheid van 200 producten per minuut. Combineer dit apparaat met metaaldetectietechnologie, dan kunt u controlewegen en productverontreinigingen detecteren via één compact systeem. U profiteert ook van een aantal optionele functies, zoals vochtwerende transportbanden en stabiele geleiderails voor een probleemloze productstroom en minimale downtime.

De C33 PlusLine is geschikt voor producten met een gewicht van 7 gram tot 7,5 kg bij een doorvoersnelheid van maximaal 300 producten per minuut. Behalve alle optionele functies, zoals ingekapselde en uiterst robuuste transportbanden voor de weging van scherpe, korrelvormige producten, kan deze machine ook worden gecombineerd met drie aanvullende en geavanceerde metaaldetectiesystemen.

De C35 AdvancedLine is nauwkeurig en flexibel, heeft een weegbereik van 3 gram tot 10 kg en biedt een maximale snelheid van 600 producten per minuut. Het systeem kan worden uitgerust met diverse uitwerpmechanismen en transportbanden, waardoor het eenvoudig aan de individuele behoeften van de producenten kan worden aangepast. Bovendien kan dit model met metaaldetectie-, vision en x-ray inspectietechnologie worden uitgebreid tot een compact en ruimtebesparend combinatiesysteem.

De C-Serie omvat ook de C21 StandardLine en C23 PlusLine modellen voor grotere producten met een gewicht van 80 gram tot 80 kg. Beide modellen hebben een maximale doorvoersnelheid van 200 producten per minuut en optimaliseren de productiviteit, zelfs bij zware producten.

Alle modellen van de C Serie kunnen in productielijnen in allerlei industriesectoren worden geïnstalleerd en ondersteunen diverse open communicatie-interfaces en protocollen voor Industry 4.0 omgevingen. Dit omvat niet alleen de RS232-interface en Gareco, maar ook Fieldbus-normen, zoals PROFINET, Ethernet/IP, PROFIBUS DP, DeviceNet en OPC DA/UA voor een naadloze integratie en sterk geautomatiseerde gegevensuitwisseling. Ook is hiermee de continue realtime bewaking van alle Critical Control Points (CCP's) mogelijk en totale compliance met de beginselen van Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) en Hazard Analysis and Risk-Based Preventive Controls (HARPC).

Bovendien garandeert het robuuste ontwerp van de C-Serie met vier buizen een optimale meetnauwkeurigheid, aangezien de trillingen van de transportband en andere machines in de omgeving worden gedempt. Dankzij de waterdichte, roestvrijstalen behuizing en de aflopende randen wordt het apparaat snel en eenvoudig gereinigd, conform de hygiënestandaard ISO 14-159 en de richtlijnen van de European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG). De ergonomische positie van de bedieningskast van de C33/C31/C23/C21 modellen vóór de weegband, garandeert een veilige toegang en bediening van het meertalige touchscreen. Dit reduceert het risico op lichamelijk letsel en verbetert de productiebeveiliging.

Kijk voor meer informatie op www.mt.com.